Milovaný i zatracovaný, to byl film Titanic. Trailery na dvojku se objevují každý rok

Milovaný i zatracovaný, to byl film Titanic. Trailery na dvojku se objevují každý rok
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zůstává však jen u přání fanoušků, kteří by se rádi k tomuto katastrofickému příběhu, kde je silnou dějovou linkou i láska bez budoucnosti, vrátili. Jedno je však jisté, na palubě pověstného plavidla, které se stalo symbolem rozdílných práv lidí, pokrytectví, snobismu a ignorace, už by se nenatáčelo.

Titanic navždy odpočívá v hlubinách. Ten filmový byl řadou speciálních efektů také pohřbený, a proto by se volné pokračování muselo ubírat trochu jiným směrem. Pokračování by bylo sice složité, ale ne nemožné a v záplavě různých prequelů a filmů, které stačí vidět jednou, je celkem jasné, že filmová tvorba, na rozdíl od té seriálové, ztrácí dech.

Pokračování filmu o jedné z nejznámějších katastrof na moři by mělo možná i více možností, jak navázat na film z roku 1997, který má na ČSFD hodnocení krásných 85 %.

Tento trailer je vyrobený jen pro zábavu

Katastrofu přežilo hodně lidí a taková událost evokuje pocit beznaděje a smíření se se smrtí. To by určitě na přeživších zanechalo stopu. Hlavně postava Rose by mohla být pevnou kostrou příběhu, který by mohl následovat. Odvážná mladá dívka by mohla proti elitářství a rozdělování lidí do několika kategorií zasáhnout. To je téma, které by mohlo rezonovat společností v tehdejší době a i v té naší, která se tváří jako demokratická.

Příběh by zároveň mohl ukázat, jak se kvůli této katastrofě začala měnit námořní bezpečnost.

Další možností je stále přetrvávající snobství a potřeba lidí ukazovat určitou společenskou nadřazenost. Na dlouhou plavbu by se mohla vydat na pohled identická kopie Titanicu, vybavená sice moderní technologií, ale stále zatížená stigmatem, že za peníze si pasažéři zakoupí nejen luxusnější kabiny a servírované jídlo, ale i přednostní evakuaci v případě boje o život. Tento koncept by mohl být spojený s poselstvím, že lidé se jednoduše neumí poučit ze svých chyb.

Diváky by určitě pobavil i alternativní příběh Titanicu. Co by bylo s postavami, kdyby loď neztroskotala, nebo se Jack Dawson nějakým způsobem zachránil?

Tak by to viděla umělá inteligence

V době prequelů by se určitě se zájmem diváků setkal i samotný příběh, jak tato lodní ikona vznikala, pokud by byl za vznikem lodi silný a dojemný příběh.

Dokonce i Titanic v moderní době by mohl divákům nabídnout romantiku a napětí. Expedice, které se po potopení lodi k vraku snažily dostat s menším i větším úspěchem, by mohly otevřít další kapitolu příběhu. Mohl by mezi nimi být i nějaký potomek Rose a její velké, ale krátké lásky.

Zdroje článku: