Matrix Revolutions je sice zakončením legendární trilogie, i tak se ale chystá další díl

Matrix Revolutions je sice zakončením legendární trilogie, i tak se ale chystá další díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když do kin přišel tento filmový snímek, všichni ho s napětím očekávali, protože chtěli vědět, jak dopadne boj o záchranu země. Bude mít stejně dobré ohlasy i další pokračování tohoto legendárního snímku?

V posledním dílu trilogie Matrix všichni s napětím očekávali, jak dopadne boj robotů a lidí, kteří byli pod jejich nadvládou. Oblíbené hrdiny čekal závěrečný boj a kritici čekali, jak si s tímto nelehkým úkolem poradí tvůrci filmu. Tento díl je akčnější než oba předchozí filmy a nabízí opravdu skvělou podívanou.

Herecké obsazení zůstává stejné

V Matrix Revolutions si opět zahráli oblíbení herci z předchozích dílů, jako jsou:

  • Keanu Reeves,
  • Laurence Fishburne,
  • Carrie – Anne Moss,
  • Hugo Weaving,
  • Ian Bliss a mnoho dalších.

Jednou ze zajímavostí rozhodně je, že hlavního hrdinu Nea ( Keanu Reeves) tentokrát nedabuje Michal Dlouhý, jak tomu bylo v předchozích dílech, ale Vladimír Dlouhý. Jinak se obsazení nijak nezměnilo.

Závěrečná bitva o nadvládu

V tomto závěrečném díle se opět postaví Neo, Triniti a Morpheus proti strojům. Tuto slavnou trojici čeká rozhodující bitva o to, zda porazí universum. Musí se vypořádat s tím, že v určitých chvílích bude téměř jisté, že prohrají. V jejich řadách se objeví zrádci, a Neo bude bojovat také sám se sebou. Bude řešit, jak rozeznat, co je ještě opravdové a co už je iluze.

Ohlasy diváků byly pozitivní

Ať tak, či onak, děj je plný napínavých scén, při kterých se vám bude tajit dech. Náhlých obratů a nečekaných situací si také diváci užijí dosyta. Ti, kteří milují sci-fi a akční scény si rozhodně přijdou na své. Svědčí o tom také názory diváků, kteří tento film komentovali hodně pozitivně. Nejvíc vypíchli to, že tvůrci, jak je v posledních letech zvykem, děj nenechali otevřený, ale opravdu ho poctivě ukončili.

Film získal ocenění za nejhorší režii

Kuriozitou by se mohlo zdát, že Lilly Wachowski a Lana Wachowski byly nominované za tento film na cenu Zlaté maliny za nejhorší režii. Toto ocenění nakonec také vyhrály. Proto je až paradoxní, že Matrix Revolutions měl takový úspěch. Nicméně nominaci na toto ocenění dostaly také za předchozí díl Matrix Reloaded, který šel do kin taktéž v roce 2003.

Bude Matrix 4 stejně tak úspěšný jako Matrix Revolutions?

Tvůrci filmovou trilogii Martix ukončili jednoznačným koncem, ale přesto se právě chystá po osmnácti letech další díl, který zatím nemá pojmenování, ale mezi lidmi se mu říká Matrix 4. Na scénu se vrací opět známé tváře. Jak si však poradí s navázáním tohoto dílu, na ty předchozí, není zatím jasné. Tento sci-fi film by měl do kin dorazit někdy během roku 2021, tak se snad máme všichni na co těšit.

Připomeňte si, co všechno se odehrálo ve filmu Matrix Revolutions a podívejte se na něj znovu. A nejlépe rovnou na celou trilogii, která je nestárnoucí a nadčasová.