MasterChef Česko začíná: Zvládne Ivka, která vyhrála nad ochrnutím po mrtvici, postoupit a přiblížit se milionové výhře?
Reakce k článku
Podělte se o svou reakciOndřej ze Světlé nad Sázavou
Nadšený kuchtík pochází ze sklářské rodiny, ale kdyby dostal příležitost, chtěl by se živit vařením. Pro mlsné jazýčky poroty si připravil pečeného candáta, opečené brambory se špenátem s citrusovou omáčkou.
Ondřej chodí na ryby, ale candáta si na trénování kupoval, a to tak často, že manželka už ho nemůže ani vidět (toho candáta, ne manžela). Ondra trochu zazmatkoval a místo soli sáhl po cukru, ale naštěstí dokázal chybu napravit.
Porotu zaujal hlavně skvěle připravenou rybou a všichni porotci ho poslali dál do soutěže.
Iveta z Kutné Hory
Iveta z Kutné hory bohužel nedopekla korpus, který servírovala s mandarinkovými řezy a její sen na malé občerstvení spojené s obchůdkem, kde prodává květiny, se rozplynul.
Lucka z Brna
Studentka Lucka z Brna zkoumá v rámci svého studia speciální zootechniky kozí bobky a jejím snem je vlastní pořad o vaření spojený s cestováním. Do soutěže připravila hmyzí tacos a už během přípravy bylo jasné, že bílkovina budoucnosti není u poroty oblíbená. Až na ten hmyz však vše chutnalo, a tak je Lucie ke svému snu o něco blíž.
Ivka z Brna
Ivka si přivedla hned dvě pomocnice, malé dcery, které vychovává sama. Pracuje jako kalkulantka ve výrobně oken, ale rozhodla se pro životní změnu. V manželství podporovala v kariéře manžela, ale ten ji utekl.
Poté, co se musela znovu učit chodit po mozkové příhodě, se rozhodla, že je na čase si začít plnit své sny.
Do soutěže si připravila tvarohové pirohy na slano a porotu zaujala nejen jídlem, ale bojovností a dostala šanci ukázat, co v kuchyni umí.
Slávek z Kazachstánu
Slávek už roky žije v Česku a pracuje jako fitness trenér. Připravil uzbecký plov, ale nahradil skopové maso drůbežím, aby jídlo nemělo vůni, která není moc populární, což mu pokazilo postup do dalšího kola.
Luboš ze Strážiště
Luboš je policista a vášnivý kuchtík. Do soutěže se přihlásil hlavně proto, aby si vyslechl odborný názor na to, co uvaří. Dančí hřbet a bramborové krokety plněné liškami porotce nadchly a zajistil si postup.
Alžběta z Prahy
Alžběta zvolila tak odvážnou kombinaci jídla, že i porota byla nedočkavá na ochutnávku. Koprovka a uzený pstruh s bramborem a hráškem ovšem neměla chybu a porotci její jídlo ochutnávali i poté, co už odešla. A padla první zlatá karta, která marketingové manažerce zajistila postup do TOP 16.
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci- autorský článek