MasterChef: Ať už je to smutek, radost nebo vztek, prožijete si další epizodu spolu s Terkou
Reakce k článku
Podělte se o svou reakciNa čtveřici opět čekaly dvě výzvy. Po té první měl odejít ten nejlepší na balkon. Na velkém stole bylo plno glošů, které skrývaly suroviny. Soutěžící si postupně podle písmen vybírali a odkrývali obsah. Z uhodnutých surovin mohli vařit. Každý si jich mohl uhodnout šest. Dobré bylo, že nemuseli nutně použít všechny.
Dařilo se Ondrovi. Uhodl všech šest surovin a pochvaloval si hlavně hlívu a candáta. Betty měla pořádný kus hovězího masa (entrecote), ke kterému se jí hodila whisky a aronie.
Martin měl hodně divokou kombinaci surovin, ale poradil si.
Terka jásala nad dužinou z yuzu, což je kříženec mandarinky a citronu a jde o oblíbenou ingredienci japonských kuchařů. Jak nás Terka poučila, dá se použít jak do sladkých, tak do slaných jídel. Dostala také platýsovitou rybu kambalu a úhoře. Ten se jí moc nehodil a neměla vůbec v plánu ho dělat. To až do okamžiku, než k ní přišli porotci a začali ji přemlouvat, aby ho vyudila. A porotě se neodmlouvá, jak už všichni v soutěži pochopili.
Martin sice usoudil, že mu náhoda přiřadila největší kraviny, ale než aby dělal lína, raději se rozhodl, že využije rebarboru a smetanu. Nakonec předvedl ravioly plněné rebarborou a zajímavě zakomponoval řasu nori.
Terce se nakonec úhoř povedl, přestože ho dělala poprvé, servírovala také rybí veloute a kambalu.
Betty udělala pořádně velký entrecote, který nakrájela na plátky a podávala s omáčkou z aronie a mučenky.
Ondra nabídl porotě candáta na másle, rybí veloute a houbový crumble. Právě toto jídlo porotcům chutnalo nejvíce. Nebyl ale sám, kdo nakonec šel na balkon a překvapivě šla i Betty.
Ve druhé vyřazovací bitvě se utkal Martin a Tereza. A nebylo to vůbec jednoduché. Vařil Kašpárek a soutěžící museli dělat to stejné jídlo. Jenže oni ho dělali poprvé a také se poprvé setkali při vaření se surovinami jako třeba foie gras nebo fermentované ovoce.
Určitě se pobavíte, jak má každý ze začátku na stole půl kila těchto drahých jater, a nakonec z nich servíruje paštiku velikosti dětského piškotu. Vaření to bylo hezké, a kromě malého zádrhelu, kdy Tereza nebyla schopná otevřít sklenici, šlo všechno jako po másle.
Aranžování jednotlivých komponentů už bylo v režii kuchařů. O vítězi tentokrát rozhodoval pouze Kašpárek. A moc mu to nešlo. Foie gras potažené gelem z tokajského vína, uzeného úhoře, pěnu z tonga fazolí a lískooříškového sirupu a kachní šťávu s fermentovanou blumou zvládli oba soutěžící.
Jak vybrat toho lepšího?
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci- Voyo,
- autorský text