Martin Pechlát v roli soukromého detektiva natáčí pro diváky odlehčený seriál

Martin Pechlát v roli soukromého detektiva natáčí pro diváky odlehčený seriál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Právě v těchto letních měsících dostává podobu nový český seriál natáčený pro Českou televizi. Tvůrci vsadili na jistotu a sáhli po odlehčeném detektivním žánru namixovaném s komedií. Tentokrát se natáčí hlavně na Znojemsku a štáb je v současné době na zámku v Jaroslavicích.

Po obrovské vlně diváckých sympatií, které se snesly na hlavu Martina Pechláta po účinkování v seriálu Táta v nesnázích, byl výběr herce do hlavní role určitě dobře promyšleným krokem. Seriál má totiž podle režiséra Jaroslava Fuita jinou dynamiku, než většina ostatních detektivních projektů, a nejde o policejní práci. Detektiv Staňa pracuje jako soukromé očko, nebrodí se tedy krví, ale v jeho pracovním dnu jsou spíše lehčí případy. Obvykle pátrá po zmizelé kočce nebo po ukradeném mešním víně.

Simona Lewandowská
Simona Lewandowská | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Staňa se musí spolehnout hlavně na svou intuici a na důvtip, se kterým sbírá indicie ke každému případu. Na jeho straně není zákon, který by mu umožnil vyslechnout si podezřelé nebo jim třeba odebrat otisky prstů a DNA.

V hlavní roli bude tedy spíše chytrý chlapík, než nesmrtelný, drsný hrdina. Seriál se začal natáčet na jaře a končit by se mělo v polovině prázdnin. Kromě jaroslavického zámku, který v seriálu představuje klášter, diváci poznají v seriálu třeba Hustopeče a části Brna (Žabovřesky, sídliště Komárov).

Další z rolí vytvořila třeba Simona Lewandowská, kterou si diváci zamilovali jako prodavačku Alenu v seriálu Zlatá labuť. Tentokrát bude v trochu netradiční roli vystupovat jako řádová sestra, což je pěkný kontrast oproti Denisce z filmu Aristokratka ve varu, kde vypadala spíše jako sestra Satana.

Stárnoucí detektiv, který má za sebou práci u elitního kriminalistického útvaru, se bude muset vypořádat i s trochu bláznivými klienty a také se svým synem (Vendelín Urban).

V seriálu se objeví i Lucie Polišenská (známá ze seriálu ZOO), Anna Kameníková, Zuzana Fialová nebo Zdena Herfortová.

Martin Pechlát se v poslední době objevil v úspěšných komediích Poslední aristokratka a Aristokratka ve varu, kde si zahrál kastelána, který nenávidí „muflony“ (návštěvníky památek). Tam se potkal ve druhém filmu se zmíněnou Simonou Lewandowskou v roli Denisky. Pravidelně si herce připomínáme i v komedii Účastníci zájezdu, kde hrál podivína, který má slabost pro šnorchlování.

Zdroje článku: