Malý pitaval z velkého města je povedený seriál, avšak vzhledem k četným zápletkám se nevyhnul řadě nesrovnalostí

Malý pitaval z velkého města je povedený seriál, avšak vzhledem k četným zápletkám se nevyhnul řadě nesrovnalostí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmaři se vždy snaží natočit skvost, který nebude obsahovat chyby. Práce je však více než dost a uhlídat všechny nesrovnalosti je přímo nemožné. Stejný osud potkal i seriál Malý pitaval z velkého města. Ony nesrovnalosti jsou mnohdy úsměvné, a proto stojí za zmínku je zde shromáždit.

Chyby a nesrovnalosti z první série

Hned první epizoda se nevyhnula chybám. Ačkoli začínáme zlehka, jedná se o závažnou chybu, co se týče samotného rozhovoru. Vyšetřovatel se ptá, zda v budově nemají zadní východ, a tázaný mu odvětí, že ne. Jenže přímo za ním jsou dveře s okýnkem, které jasně odkrývá výhled na ulici.

V epizodě Včelař, což je mimochodem čtvrtá epizoda první série, je možné spatřit hned chyby tři. Chybějící pravý stěrač u auta, který se záhy v dalším střihu záhadně objeví, je to nejmenší. Dále můžeme zaslechnout, že postavy jsou na cestě do Dlážděný, avšak cedule, která se o malou chvíli později objeví, hlásá Pod Kaštany. A přemisťuje se také Zuzanka, která sedí u svého stolu, ale záhy se objeví u skříně s fascikly, a to okamžitě poté, kdy se změní úhel kamery.

Scénu, která popírá veškerou logiku, si můžeme pustit společně s epizodou Jupiter, která je šestou epizodou v řadě. Když pan Pekař volá prostřednictvím telefonní budky, musí vhodit minci. Tu ale nepustí do přístroje, ale vytáhne ji ven. A v tomto díle také zvukař zaměnil mikrofony dvou herců. Je to hned ze začátku epizody, také jste se nad tím pozastavili? Poslední chyba z tohoto dílu je, že Jiříček jde vyzpovídat strojvedoucího na Moravu. Avšak jak vyplyne ze směru vlaku, nemohli opustit Prahu.

A stejně jako v případě stěračů, části auta se objevují a mizejí i v epizodě Cyklista. Konkrétně se jedná o nárazníky, které mizejí a opět se objevují, a to dokonce postupně.

Chyby a nesrovnalosti ze druhé série

V epizodě Kuchařinka jedna z postav sedí na místě spolujezdce, ale jakmile je auto v pohybu, přesouvá se na místo řidiče a následně vystupuje z místa spolujezdce. I když je auto v pohybu a postava řídí, řízení se nevěnuje, avšak autonehodu nezpůsobí. Víte, kdo to byl? Je to Hamřík.

Narkomany v díle zřejmě nemají příliš v oblibě. Své o tom ví Postler, narkoman, který je připoután k lůžku, avšak zvonek na přivolání pomoci má přímo u hlavy a nedokáže ho zmáčknout, kdyby se dělo něco špatného. Stalo se tak ve čtrnácté epizodě s názvem Narkomani. A není toho příliš známo ani o jeho původu. Má svou kartičku, kde se píše, že se jedná o studenta. Má na ní zapsáno i své bydliště, narozen je roku 1956. Při dalším záběru je o tři roky mladší, podle adresy je svým vlastním sousedem a vydělává si jako pomocný dělník (a jeho zájmy jsou chemie, drogy a obložené chlebíčky).

Poslední nesrovnalost, kterou tu zmíníme, je z třinácté epizody, která nese název Kasař. Libor Krejcárek v jedné ze scén rozmlouvá s Rudlou Pekařem. Pan Krejcárek si čte Mladou frontu, ovšem stejné vydání, jako si četl v epizodě Majitel autoservisu Kamil Hamřík. Možná to byla seriálová chyba, možná narážka na uvedenou epizodu, tzv. Easter Egg. Posuďte sami.

A v té samé epizodě je chyba s hodinami. Už jste si jí někdy všimli?

Zdroje článku: