Limity: Připravuje se nový seriál České televize a není to kriminálka

Limity: Připravuje se nový seriál České televize a není to kriminálka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový seriál se prezentuje jako vyobrazení současných společenských témat s nadsázkou. Hodně prostoru v něm dostanou mladí lidé a také ekologie. Tím by měl seriál oslovit mladou generaci diváků.

Představí se v něm také Jaroslav Plesl, který si získal obrovskou popularitu v seriálu Zlatá labuť, přestože hrál jednu z nejzápornějších rolí. Předvedl však i svou druhou stránku, kterou ocenily hlavně divačky. Velký prostor dostane trochu nezvykle Aleš Háma. Obsazení by měli doplnit Veronika Khek Kubařová, Tatiana Dyková, Pavla Beretová, Ondřej Brousek.

Za mladou generaci se představí například Maximilian Dolanský (18), starší syn Lenky Vlasákové a Jana Dolanského, který jde zatím jako jediné ze čtyř dětí ve šlépějích rodičů.

V centru dění je Karel (Aleš Háma). Ten je spolumajitelem firmy na likvidaci odpadu a nemá zrovna velké cítění pro ekologii. Ve své práci vidí hlavně slušný zisk a ekologické smýšlení ho spíš otravuje. To mu do života přináší nejeden konflikt se synem, který celé otcovo podnikání vidí očima mladého člověka a není mu úplně jedno, jaký dopad má rodinný byznys na životní prostředí. Na ekologické demonstrace má zakázáno chodit.

Karel zašel tak daleko, že dokonce vyhodil z práce jednoho podřízeného, který se ekologické demonstrace zúčastnil.

To však ještě netušil, že osud mu připravil jinou cestu a bude muset vylézt ze své ulity a pochopit, jak je vše propojené a že se ve svém postoji k podnikání mýlil.

Jeden falešný dopis na rozloučenou udělá z Karla ikonu ekologického protestu proti jeho vůli. A přestože by měl říct pravdu, váhá a postupně se zaplétá do soukolí protestujících ekologických skupin a lidí podnikajících kolem elektráren. Zveřejnění pravdy a svých názorů stále odsouvá, až přestanou mít význam.

Seriál by se měl od všech ostatních nových projektů lišit tím, že odráží aktuální témata, která rezonují společností. Důležité je, co se děje teď a tady. Aby však téma oslovilo širokou veřejnost, je seriál plný nadsázky a nechybí ani řada vztahových zápletek.

Scénář napsal Petr Zelenka, který je tentokrát i režisérem. Za sebou má jako scenárista úspěšné filmy Modelář, Ztraceni v Mnichově, Příběhy obyčejného šílenství, Rok ďábla, Samotáři nebo Knoflíkáři. Ani v seriálové tvorbě není nováčkem a je podepsaný pod úspěšnými projekty Terapie a Dabing Street.

Hlavní postavou je Karel – chlápek, který se snadno a sám rychle vytočí, ale zároveň musí být velice milý, protože ze začátku dělá jenom samé nesympatické skutky. Postupně ale změní svoje názory téměř na všechno. A pak jsou tu ženské hrdinky, Karlova exmanželka a jeho nová partnerka, které z příběhu nevycházejí nejlépe, to přiznávám rovnou. Nevím, proč se mi to takhle přihodilo, musím si na to dát příště větší pozor a můj další projekt bude jenom o sympatických ženských postavách,

slibuje režisér a scenárista.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • Autorský text