Alenka ze Zlaté labutě slaví 25. narozeniny. V pokračování aristokratky ukázala divočejší stránku

Alenka ze Zlaté labutě slaví 25. narozeniny. V pokračování aristokratky ukázala divočejší stránku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V neděli 4. srpna 2024 slaví pětadvacáté narozeniny půvabná herečka Simona Lewandowska, známá ze seriálů Ordinace v růžové zahradě 2, Pan profesor a především Zlatá labuť. Letos zazářila také v komedii Aristokratka ve varu, kde jako divoká Deniska „rozvířila poklidné vody rodového sídla“.

Začínala jako Ema, proslula jako Alena

První televizní rolí této mladé a talentované herečky byla Ema Rytířová v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, dcera Aleny a Karla Rytířových, která v nemocnici působila jako zdravotní sestra. Dívka toužila zhubnout do plavek, ale poněkud se jí to vymklo z rukou. Začala odmítat jídlo, tajně ho vyhazovala nebo pokaždé vyzvracela, což jí pochopitelně přivodilo kolaps. Simona Lewandowska se tak musela popasovat s nelehkým úkolem a přesvědčivě zahrát postavu, jež trpí mentální anorexií.

Ani pozdější role ve Zlaté labuti, která ji proslavila, nepatřila zrovna mezi jednoduché. Jako dobrosrdečná a naivní Alena Zimová utekla od rodičů žijících na malé vesnici do hlavního města, kde doufala konečně žít podle vlastních přání. Na dveře ale zaklepaly hned dva problémy – válka a nečekaná láska k šéfové, nekompromisní a přísné Ireně Maškové (Kristýna Ryška).

Tato milostná lesbická linka získala v LGBT komunitě značný ohlas, dokonce dala vzniknout fanklubům a skupinám na sociálních sítích, kde se páru dostalo přezdívky „IRLENA“, což je samozřejmě sloučenina křestních jmen postav.

Nutno dodat, že obě herečky předvedly tak skvělý výkon, že se jejich upřímná a vášnivá láska zdála mnohem přesvědčivější než ta, kterou měli planout hlavní hrdinové, Bára Veselá (Marta Dancingerová) a Petr Kučera (Adam Vacula).

„Od začátku celé show jsou to ony, kdo seriál táhnou,“ reagovali diváci krátce před ukončením Zlaté labutě.

Vichřice na Kostce

Simona Lewandowska se objevila rovněž v několika kriminálních seriálech, např. Specialisté nebo Dáma a Král. Zahrála si také v seriálu Pan profesor. Neexceluje však pouze ve vážných rolích. Komediální talent uplatnila v seriálu Dobré ráno, Brno! a svou přítomností oživila dění na zámku Kostka v pokračování Poslední aristokratky nazvaném Aristokratka ve varu. Kdo měl možnost tuhle komedii zhlédnout, přesvědčil se, že Simona nemusí být jen zakřiknutá a něžná Alenka, ale i pořádný živel, když na to přijde.

Láska Aleny a Ireny diváky nadchla.
Láska Aleny a Ireny diváky nadchla. | Zdroj: TV Nova

„Potřeboval jsem najít pořádnou vichřici a nakonec se mi to mezi dvě stě dívkami podařilo. Dnes už můžeme říct, že role Denisky se naprosto skvěle ujala Simona Lewandovska. Její tak trochu neukočírovatelná postava rodině Kostkových a zámeckému personálu pořádně zamotá hlavu,“ uvedl režisér Jiří Vejdělek.

Přejeme sympatické herečce k narozeninám hodně štěstí a spoustu dalších úspěšných rolí, na které budou diváci ještě dlouho vzpomínat.

 

Zdroje článku: