Letní dárek pro holky, co už svíčky na dortu nepočítají: Vrací se Melrose Place se svou první sezónou

Letní dárek pro holky, co už svíčky na dortu nepočítají: Vrací se Melrose Place se svou první sezónou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po školáckém seriálu Beverly Hills 90210, který oslovil diváky řešící první pusu, se seriál Melrose Place zaměřil na dospělejší publikum, ale zavalil je pěknou porcí problémů, které by dokázaly umořit i ostřílené třicátníky. Seriál se ze vztahové telenovely časem vyvinul až ke kriminálce.

Melrose Place byl zkrátka seriálem pro dospělé, s násilím, zákeřnostmi, líčením pastí i množstvím bouřlivých milostných vztahů. Ani lékařský bílý plášť nebyl zárukou kladného charakteru, jak se později ukázalo. První, ještě zdánlivě nevinná série nabídla divákům 32 epizod o životě mladých, zdravých a krásných dospělých lidí, kteří se snaží najít si ve společnosti své místo.

V první sezóně u diváků zabodoval hlavně doktor Michael Mancini (Thomas Calabro), který pracoval v nemocnici Wilshire Memorial Hospital. Přestože do seriálu naskočil jako ryze kladná postava, dokázal se později měnit z laskavého a oddaného manžela po cizoložného darebáka, který se před ničím nezastaví. Za ženu měl Jane Mancini (Josie Bisset), začínající módní návrhářku.

Diváky okouzlil Billy Campbell (Andrew Shue), který měl ambice stát se spisovatelem a dostat se z vlivu rodičů. Život mu zkomplikuje Alison Parker (Courtney Thorne-Smith), známá později hlavně ze seriálu Dva a půl chlapa a Ally McBealová). Jake Hanson, kterého ztvárnil pohledný Grant Show, se představil jako dělník s vášní pro motorky.  Nezapomenutelnou postavou se stala i Daphne Zuniga jako Jo Reynolds.

A zvláštní připomenutí si zaslouží krásná Heather Locklear v roli Amandy Woodwardové, která byla z hereckého obsazení nejznámější, protože už dříve hrála v oblíbeném policejním seriálu T.J. Hooker a byla také hvězdou světově proslulého seriálu Dynastie.

V první sérii ještě neměla svou postavu jistou, ale protože se jako kouzelná mrcha osvědčila, šla se seriálem i do dalších sezón. Přestože byla stále uváděná jako hostující hvězda, v okamžiku, kdy se v ději její postava stala majitelkou bytového komlexu, kde hlavní postavy bydlely, bylo jasné, že se stala nedílnou součástí ságy. Byla tak oblíbená, že se dokonce natáčení šesté série přizpůsobilo jejímu těhotenství .

Heather Locklear byla v letech 1993, 1994, 1995 a 1996 nominována na čtyři Zlaté glóby za nejlepší herečku v televizním seriálu – drama za roli Amandy Woodwardové v Melrose Place.

Zajímavé je, že seriál  Beverly Hills 90210 byl označovaný jako spinoff seriálu Melrose Place, který běžel sedm sezón (většina sezón se sestávala z nejméně 32 epizod, což je číslo dnes neslýchané). Zaměřil se na skupinu přátel a nepřátel žijící v bytovém komplexu v Los Angeles na adrese 4616 Melrose Place. Podle Heather Locklear byla první sezóna „velmi nudná“. Všechno to byli milí lidé a divákům chyběli i záporňáci. Těch se dočkali v dalších sezónách.

Výkonný producent Aaron Spelling se zmínil, že přidat postavu Heather Locklear do seriálu bylo, jako by mezi hejno holubů někdo přidal kočku.

Co všechno Amanda provedla nejen krásné a nevinné Alison Parker, si připomeneme už od 22. července na Voyo.

Zdroje článku: