Zítra to roztočíme, drahoušku...! Sousedské naschvály v kultovní české komedii. Ověřte si, jak dobře ji znáte

Zítra to roztočíme, drahoušku...! Sousedské naschvály v kultovní české komedii. Ověřte si, jak dobře ji znáte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jste i vy milovníky českých filmových klasik, pak vám jistě neujdou vynikající komedie ze 70. a 80. let s Luďkem Sobotou či Ivou Janžurovou. Oba můžeme vidět pohromadě ve filmu Zítra to roztočíme, drahoušku…! Tento kvíz prověří vaše znalosti o této fenomenální komedii.

Není nad staré české filmové klasiky s našimi vynikajícími herci. Kdo by nemiloval Ivu Janžurovou, Luďka Sobotu, Helenu Růžičkovou nebo Petra Nárožného? Tito komediální herci vždy ve svých rolích excelovali a hojně se objevovali v našich nejlepších celovečerních filmech.

Pokud se řadíte mezi milovníky starých českých filmů s těmito herci, pak jistě znáte filmy od režiséra Petra Schulhoffa. Mezi jeho nejpovedenější komedie patří Zitra to roztočíme, drahoušku…!, Já to tedy beru, šéfe…!, Co je doma, to se počítá, pánové… nebo Příště budeme chytřejší, staroušku! Ve svých satirických komediích vždy obsazoval ty nejlepší české herce.

Nezapomenutelnou klasikou je bezpochyby film Zítra to roztočíme, drahoušku…! s rodinami Novákových a Bartáčkových, kteří mezi sebou permanentně soupeří. Jejich vzájemné naschvály baví diváky už mnoho let. Zkuste si prověřit své znalosti o tomto filmu a ukažte se, jak velkým fanouškem této fenomenální komedie jste.

Režisér Petr Schulhoff byl známý tím, že neměl rád improvizaci herců. Té se však vždy velmi rád ujímal Luděk Sobota, jehož improvizační nápady byly v tomto filmu mnohem více potlačeny. Této role se nechtěl ujmout, pokud by nemohl alespoň částečně improvizovat. A tak si Luděk Sobota vydobyl, aby ve filmu byla scéna s automatickou pračkou, která se stala mezi diváky velmi oblíbenou.

Možná jste nevěděli, že manželé Novákovi, které ztvárnili Miloš Kopecký a Stella Zázvorková, byli jistou dobu párem i ve skutečnosti. Jejich vystavené fotografie po bytě jsou jejich skutečnými svatebními fotografiemi. Zajímavostí také je, že František Peterka a Iva Janžurová si spolu ve skutečnosti příliš nerozuměli. Během natáčecích dnů proto mezi sebou příliš nekomunikovali.

Film Zítra to roztočíme, drahoušku…! se dočkal velkého ohlasu diváků, proto se režisér rozhodl pro natočení volného pokračování, a to opět s oblíbenými rodinami Novákových a Bartáčkových.

Zdroje článku: