Po 27 letech Titanic doplave na Netflix a došlo i na vzpomínku, jaké bylo líbat se s mladým Leonardem

Po 27 letech Titanic doplave na Netflix a došlo i na vzpomínku, jaké bylo líbat se s mladým Leonardem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 1997 vytvořil James Cameron hvězdný film s tragickým příběhem, který si získal oblibu po celém světě. Tento legendární celovečerní film, držitel několika Oscarů, se za pár dnů připomene na Netflixu.

Dnes už film sice neohromí takovou silou jako před léty, ale dojemný příběh si stále nachází své diváky. Všechno na něm je ikonické. Jeho milostný příběh, jeho herci, jeho soundtrack. Film obstál suverénně ve zkoušce času, stejně jako celá řada dalších filmů, ke kterým se rádi vracíme.

Romance Jacka a Rose je nesmrtelná a právě díky jejich scénám je film stále pěknou a nadčasovou porcí romantiky.

Titanic je jeden z nejvýdělečnějších filmů v historii kinematografie. V roce 1997, kdy vtrhl do kin, vydělal neuvěřitelných 1,8 miliardy dolarů. Byl to vůbec první film, který překonal miliardovou hranici. Diváci po celém světě se hrnuli do kin, aby viděli, jak se tento obrovský parník potápí v hlubokých vodách Atlantiku a sledovali expresivní milostný příběh mezi Rose a Jackem. U nás si do kina vyšlo přes milion lidí.

Kate Winslet (jako Rose) zavzpomínala na líbací scény s Leonardem, po kterém v té době prahly miliony fanynek po celém světě. Kate a Leonardo se během náročného natáčení, kdy trávili hodiny ve studené vodě, stali přáteli a dnes už na natáčení vzpomínají s úsměvem.

Rose (Kate Winslet), mladá žena z vyšší společnosti, byla zasnoubena s Colem, mužem, kterého nemilovala. Její setkání s Jackem Dawsonem (Leonardo DiCaprio), umělcem bez peněz, naruší všechny její životní jistoty a představy o lásce. V průběhu filmu se Rose a Jack několikrát políbí, nejikoničtější polibek se ale mezi nimi odehraje během slavné magické scény na přední části lodi, kde se zdá, že obě postavy létají nad oceánem. Pro Kate Winslet to ale nebylo zdaleka tak příjemné, jak se zdálo. Držitelka Oscara pro Vanity Fair řekla, že i když jistě chápe přitažlivost Leonarda DiCapria, jeho líbání pro ni nebylo splněným snem.

Můj bože, to je opravdový romantik, co? Není divu, že každá dívka na světě se chtěla nechat políbit Leonardem DiCapriem,

vysvětlila a dodala: 

Ale nebylo to tak magické, jak jsme předváděli.

Právě u této scény bylo natáčení komplikované. Ne že by Leonardo něco nedělal správně, ale měl o hodně tmavší make-up než bledá Rose. A když se jejich tváře dotkly, bledý make-up se přestěhoval na Lea a na kameře vypadal, že mu chybí část obličeje. Podle herečky to byla katastrofa a museli to točit mnohokrát. To jim ale nevadilo a natáčením se doslova „prochichotali“. Navíc pořád narážela kolenem do zábradlí, takže natáčení nebralo konce. Leonardo už byl úplně odbouraný a do toho si James Cameron vymyslel, že chce na tuto scénu specifické světlo. Museli tak stále čekat na ten pravý okamžik, kdy zapadalo slunce přesně tak, jak si to režisér představoval.

Poté, co film získal 11 Oscarů, všichni zapomněli na studenou vodu i věčně nespokojeného režiséra, který je nutil scény stále opakovat.

A znáte skutečnou historii Titanicu? To Vám prozradí náš malý kvíz!

Zdroje článku: