Kvíz Terminátor: Legenda se vrací. Z mnoha zajímavostí jsme vybrali ty nejlepší

Kvíz Terminátor: Legenda se vrací. Z mnoha zajímavostí jsme vybrali ty nejlepší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
James Cameron nastavil Terminátorem laťku pro sci-fi na úplně novou úroveň. Trvale do světa filmu přivedl umělou inteligenci v lidské podobě. A to se psal rok 1984! Je až neuvěřitelné, co dokázal s vlastní fantazií vytvořit. Na realizaci svého filmu se musel obrnit trpělivostí. Nikdo mu nevěřil.

A už loni se šeptalo, že je hollywoodský mág Cameron trochu unavený z Avatarů a rád by se vrátil s dalším Terminátorem, který by byl stejně kvalitní jako první dva filmy. Vše ostatní, co bylo natočeno po dvojce, už nebylo pro diváky ani zdaleka tak atraktivní.

Není jediný, kdo by rád znovu oživil jednu z největších akčních legend vědecko-fantastického žánru. Malý problém spočívá v tom, že vývoj umělé inteligence je teď tak rychlý, že by nebylo úplně snadné divákům nabídnout něco uvěřitelného a zároveň šokujícího, co by nás mohlo potkat v budoucnosti.

Tenkrát v roce 1984, když se potkali Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton a Michael Biehn

Arnold Schwarzenegger pracoval se zbraněmi před natáčením každý den po dobu jednoho měsíce, aby se na roli připravil. První dva týdny natáčení trénoval rozkládání zbraní a jejich opětovné skládání se zavázanýma očima, dokud nebyly pohyby automatické, téměř jako stroj. Strávil hodiny na střelnici a cvičil s různými zbraněmi, aniž by mrkal nebo se na ně díval při nabíjení nebo natahování. Musel umět používat obě ruce naprosto dokonale, také jako stroj. Různé pohyby cvičil až 50krát. Nakonec se o něm psalo pochvalně v časopise „Soldier of Fortune“ za jeho realistické zacházení se zbraněmi před kamerou (právě tento časopis obvykle hanobí filmy za jejich nepřesné zobrazení použití zbraní).

V první půlhodině filmu, když Sarah Connor (Linda Hamilton) obdrží na svém záznamníku zprávu, že odpadá její rande, hlas na přístroji je Jamese Camerona. Za čas se Hamilton a Cameron vzali a následně se rozvedli.

Arnold Schwarzenegger řekl, že Terminátor pro něj byl nevýznamný film. Hned od začátku se muselo šetřit a náklady se ještě v průběhu natáčení snižovaly. Celé natáčení bylo velmi rychlé. Slova samotného herce:

Cítili jsme, že máme dobrý příběh a bude úspěšný. Ale mysleli jsme, že bude jen pro určité publikum. Nikdo netušil, že se umístí v desítce nejlepších filmů roku v žebříčku časopisu Time a že bude mít tak velký úspěch v pokladně a lidé si řeknou o pokračování, které nakonec bylo nejvýdělečnějším filmem roku.

Film je k vidění 13. září na ČT2.

A teď něco pro zábavu

Od tvůrců traileru:

Vezměte prosím na vědomí, že toto video je koncepční upoutávka vytvořená pro umělecké a zábavní účely. K realizaci naší vize jsme začlenili různé efekty, zvukový design, technologii AI a filmovou analytiku. Je určen výhradně pro umělecký požitek a zapojení komunity YouTube. Děkujeme vám za vaši podporu, protože můžeme předvádět naši kreativitu a vypravěčské schopnosti.

Zdroje článku: