Kvíz: Soudkyně Barbara - Fenomén, který chytne každého

Kvíz: Soudkyně Barbara - Fenomén, který chytne každého
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soudkyně Barbara je pořad, který si nebývale získal diváky. V jeho počátcích lidé dokonce věřili, že v něm vystupují skuteční právníci.

Jak se z Barbary stal hit

Pro ty, kteří neví, oč se jedná, je zde krátké objasnění. Soudkyně Barbara je pořad, kde se projednávají případy před soudem. Soudní síň je věrohodná a i lidé, kteří účinkují v pořadu, jsou srozuměni se svými rolemi, které odpovídají reálnému procesu u soudu. Divák tak může sledovat, jak to zhruba může probíhat před soudem. Zároveň se může pobavit a někdy i podivit nad projednávanými případy, kdy se odhalí pozadí všech událostí. Diváci tak dostanou lákavé pohledy do soukromí.

Musíte mít ale na paměti, že jde stále pouze a jen o herecké výkony. Prvních pár měsíců, a možná u někoho i let, lidé věřili, že advokáti, kteří zastupují své zmocněnce, jsou skutečnými advokáty. O tom lze říct to, že působili opravdově. Byť to asi zarmoutilo pár skalních fanoušků, jsou soudní případy vedené scénářem, příběhy jsou vymyšlené a účastníci řízení jsou herci. Ostatně každý, kdo projde konkurzem, se může stát hercem v Soudkyni Barbaře. Vyjdete si i na pěkný peníz, a to zhruba na 2000,- Kč.

Kde se vzala Soudkyně Barbara?

Již to bude nějaký pátek, kdy TV Barrandov odvysílala první díl pořadu. Přesné datum si ale budete moci ověřit ve kvízu na konci článku. Od té doby seriál udělal pokrok. Stále více se snaží nalákat diváky, a tak se stává více komediálním. Silvestrovská Soudkyně Barbara vážně stojí za to.

Pokud vás zajímá, kde TV Barrandov vzala inspiraci pro svůj největší divácký úspěch, odpověď je u našich sousedů. Slováci mají podobný pořad s názvem Súdná sieň, který v podstatě funguje jako Barbara.

Boom pořadů se soudcovskou tématikou následoval po prvních pár letech od premiéry Barbary. Na scénu nastoupil Soudce Alexandr, který oproti Barbaře projednával spíše majetkové spory. Bylo odvysíláno dokonce téměř 500 dílů Soudce Alexandra. Kdo ví, možná by se měla Ulice začít bát. Dalším pořadem, který fakticky navazuje na Soudkyni Barbaru, je Nejvyšší soud. Zde šlo především o odvolání. Tentokrát senát složený ze 3-4 soudců rozhodoval ve jménu republiky. Nejvyšší soud se ale nestal tak populární, a proto byla odvysílána pouze hrstka dílů ve srovnání s Barbarou nebo Alexandrem.

Barbara probouzí literárního ducha

Ač se to tak na první pohled nemusí zdát, je Soudkyně Barbara velmi kreativní pořad. I když se najdou lidé, kteří ho zesměšňují, nebo naopak, kteří ho mají rádi, všichni mají společné to, že se na něj dívají. Každý si v něm najde to své. Někdy ale dojde i na situace, kdy samotná Barbara nestačí, a tak diváci berou do ruky brk a papír a začínají psát své vlastní příběhy, které jsou leckdy velmi odvážné.

V jednom příběhu obviněný vystřílí celou soudní síň, protože si myslí, že jednání je skutečné. V dalším Barbara doslova vystoupila ze své role, rozohnila se a odsoudila nebožáka na doživotí bez možnosti odvolání!

Je to holt fenomén, který chytne každého. Jen každého za trochu jiný konec. Jak jste na tom vy? Díváte se rádi? Máte o pořadu povědomí, nebo spíše tápete? Své vědomosti můžete otestovat v následujícím kvízu o 10 otázkách.