KVÍZ: Seriály minulého milénia

KVÍZ: Seriály minulého milénia
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V tomto kvízu si můžete otestovat svou znalost seriálů 90. let. Máme pro vás otázky z českých i amerických seriálů, a dokonce jsme přidali i animák.

Seriály mají zvláštní moc. Tím, že se vysílají i několik let a my k nim pravidelně usedáme a sdílíme s jejich hrdiny jistou životní etapu, zasahují do našich životů, ovlivňují je a zůstávají v naší paměti, podobně jako skutečné události s reálnými lidmi. Některé z nejoblíbenějších seriálů minulého milénia stále vzbuzují u diváků až neuvěřitelnou nostalgii. Tím, že znovu prožíváme příběhy postav, se vracíme o několik dekád zpět v čase.

Nejlepší seriály minulého milénia

Svět seriálů je plný nezapomenutelných scén, které nám zůstávají v paměti. Některé z těchto pořadů jsou zkrátka nezapomenutelné a vzpomínky na ně nám i dnes vykouzlí úsměv na tváři. Připomeňme si několik nejlepších seriálů minulého milénia. My se s vámi podělíme o několik zajímavostí z jednoho hraného amerického seriálu, jednoho českého a jednoho animovaného. Vy si poté můžete zkusit kvíz, ve kterém zjistíte, jak dobře si pamatujete seriálové podrobnosti.

Přátelé (1994-2004)

Tento kultovní sitcom se vysílal dlouhých 10 let. Vyrostla na něm celá jedna generace, která sledovala slasti a strasti šestice přátel žijících v New Yorku.

  •  V 1. sérii si každý z hlavních herců přišel na 22 500 dolarů za díl. V 10. sérii už to byl rovný milion.

  • Seriálové kamarádky Monika a Rachel jsou kamarádkami i ve skutečnosti.

  • Představitelka Rachel, Jennifer Aniston, uvedla, že všichni hlavní herci písničku z úvodní znělky (I’ll be there for you) nesnáší.

  • Hlavní postavy seriálu byly pojmenovány po postavách ze seriálu All My Children ze 70. let.

Simpsonovi (1989-současnost)

Tato animovaná komedie Matta Groeninga je známá po celém světě. Příběhy žlutých postaviček z blíže nespecifikovaného Springfieldu si oblíbili lidé různých věkových kategorií a národností.

  • Nevšední účes Marge vymyslel Matt Groening. Inspirací mu byla Frankensteinova nevěsta a sestřih, jaký nosila jeho matka Margaret v 60. letech.

  • Jedinou postavou, která v seriálu stárne, je adoptivní dcera Marginy sestry Selmy, Ling.

  • Universal Studios otevřela v roce 2013 v Orlandu na Floridě zábavní park „The Simpsons Ride". Ten má rozlohu 30 000 m² a najdete v něm populární místa ze seriálu, a to včetně hospody U Vočka, Kwik-E-Martu a Krusty Burgeru.

Bylo nás pět (1994)

Dnes již kultovní šestidílný český seriál vypráví příběh obyvatel jednoho malého prvorepublikového městečka. Seriál natočil režisér Karel Smyczek na motivy knihy Karla Poláčka.

  • Roli tatínka Péti Bajzy chtěl hrát Miroslav Donutil. Režisér už však tuto postavu obsadil Oldřichem Navrátilem. Nabídl tedy Donutilovi roli cukráře, ten ji ale odmítl s tím, že je pro něj role moc malá.

  • V rodném městě Karla Poláčka, v Rychnově nad Kněžnou, stojí sousoší pětice hlavních chlapeckých hrdinů seriálu.

  • Režisér vzdal v seriálu hold autorovi i Františku Filipovskému, který knihu namluvil pro rozhlas. Seriál se odehrává v městečku s názvem Poláčkov nad Karlovem a na zdi si v seriálu můžete všimnout obrazu s Františkem Filipovským.

 

Zdroje článku: