Kvíz: Louis de Funès byl známý především díky sérii Četník. Přečtěte si zajímavosti o této sérii, které zná jen málokdo

Kvíz: Louis de Funès byl známý především díky sérii Četník. Přečtěte si zajímavosti o této sérii, které zná jen málokdo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když vyjde film, všichni se zajímají o zajímavosti. Filmaři něco vypustí mezi lidi, něco si však nechávají pro sebe, dokud si toho nevšimne někdo z diváků. Podívejte se na ty nejméně známé z nich.

Zajímavosti, které můžete znát

Snad nejznámější z těchto málo známých zajímavostí je, že Louis de Funès se příliš nedržel původního scénáře a že spousta scén měla vypadat úplně jinak. A to platí pro všechny díly série s četníky. Tyto změny si nepřipravil dopředu, jednalo se vždy o náhlý nápad přímo během natáčení.

Nejspíše víte, že Saint-Tropez skutečně existuje a že se tam natáčely tyto filmy. Možná ale nevíte, že obyvatelé města a jeho okolí mohli obdivovat samotné natáčení. „Někteří z nich se dokonce stali komparzisty,“ vzpomínali herci na natáčení. Takže ano, někteří lidé v pozadí skutečně nejsou najatí štábem, alespoň ne v pravém smyslu.

Filmy oplývají francouzským humorem, který si hraje se slovy a ne vždy ho chápou ostatní národy. Právě Louis de Funès se svým výjimečným humorem byl důvodem, proč se filmy těšily takové oblibě i v Německu, Československu nebo například v Itálii.

Zajímavosti, o kterých zřejmě nemáte ani tušení

Oproti všemu výše zmíněnému jsou zde i zajímavosti, o kterých ví jen málokdo. Například během natáčení filmu Četník a mimozemšťané se náš oblíbený herec Louis de Funès ošklivě poranil. Začala ho totiž zlobit noha, když hrál jednu akční scénu. Místo povyku ale hrdinsky scénu dokončil a pokračoval v natáčení dál.

Po jeho boku si ve stejném filmu zahrál i jeho syn Olivier, který si zahrál i v několika dalších filmech, ve kterých jeho otec vystupoval. Všimli jste si ho někdy?

Nejspíše jste si všimli, že četník Fougass se v průběhu série mění. Původní herec, Jean Lefebvre, nemohl v natáčení pokračovat kvůli neshodám s produkcí.

Všichni herci zažívali krušné chvíle, když se na nudistické pláži museli svléknout. Tehdy totiž nebylo léto a venkovní teplota nebyla nejpřívětivější. Na druhou stranu, když byli v kostýmech, nosili skutečné uniformy četníků, které jim byly půjčeny.

Zejména Francouzi vědí, že postava četníka Cruchota se stala v jeho zemi ikonickou. Nejspíše to víte i vy, ale to, co vědět nemusíte, je, že se tato postava dodnes objevuje v dalších francouzských filmech a televizních pořadech. Většinou se jedná buď přímo o odkaz na tohoto herce, nebo o parodii jeho nejslavnější postavy.

Skrytá poselství, kvůli kterým se na sérii musíte podívat znovu

Ovšem kromě nikdy nekončícího humoru jsou filmy propletené spoustou narážek a skrytých poselství. Všimli jste si někdy některého z nich, nebo jste se zaměřili primárně na humor? Zkuste se na filmy podívat znovu a být pozornější. Jako příklad uvedeme film Četník v New Yorku, který nejenže si dělá legraci z Ameriky, ale také nám přináší pohled na kulturní rozdíly mezi oběma světadíly.

Jak dobře znáte filmy s Louisem de Funèsem?

Filmová série Četník nás vždy dokázala pobavit. Ovšem v kvízu, který vás čeká, se nezaměříme jen na tuto sérii, ale na všechny filmy s tímto hercem. Úkol je jednoduchý, vždy vám ukážeme název filmu a je na vás, abyste správně označili, zda v něm Louis de Funès hrál hlavní nebo vedlejší roli, nebo zda si v něm nezahrál vůbec. Pro opravdové fanoušky nic složitého. Hodně štěstí!

Tento herec ztvárnil velké množství rolí, které se od sebe odlišovaly. Někdy méně, někdy více, ale vždy se do nich dokázal vcítit a využít jejich minulost i osobnost, aby nás rozesmál. A ačkoli již není mezi námi, my na něj nikdy nezapomeneme.

Zdroje článku: