Kvíz: Louis de Funès a jeho filmy. Na place byl velmi náročný i kritický, vždy ale dokázal pobavit své kolegy

Kvíz: Louis de Funès a jeho filmy. Na place byl velmi náročný i kritický, vždy ale dokázal pobavit své kolegy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Louis de Funès ztvárnil mnoho odlišných postav a mnohdy improvizoval. Jaký ale byl na place? Jeho osobnost byla velmi komplikovaná. Díky ní ale dovedl filmy, ve kterých hrál, k dokonalosti.

Osobnost, kterou se reprezentoval během natáčení

Ačkoli byl silný perfekcionista a natáčení se kvůli jeho připomínkám protáhlo o dlouhé hodiny (a kritizoval nejen ostatní herce či umístění kamery, ale také sám sebe), mezi svými kolegy byl většinou oblíbený. Jedinou výjimku tvořilo natáčení rolí, které mu vůbec nesedly a štvaly ho tím, že je musel odehrát.

Nejen ve filmu, ale také na place sršel vtipem. Celý štáb si často musel utírat slzy a kolegové jeho styl humoru považovali za legendární. Navíc byl velmi přátelský a dalo se s ním mluvit o čemkoli.

Byl to milý a laskavý člověk. Na place se snažil navodit příjemnou atmosféru,

shodují se herci, kteří s ním natáčeli. Dodávají, že je často inspiroval k lepšímu pracovnímu výkonu.

V soukromí se však stahoval do ústraní, nepřál si být kýmkoli rušen. Striktně odděloval svůj pracovní a soukromý život.

Talent pro improvizaci

Improvizace byla jeho druhým jménem. Spousta jeho činů před kamerou nebyla psaná ve scénáři. Vždy dokázal vycítit, čím film ještě zlepší, a neustále celý štáb překvapoval různými vychytávkami. A také velmi rychle reagoval na nejrůznější situace, například na chyby jeho kolegů. Tím jim pomáhal zbavit se stresu, i tu nejtrapnější situaci dokázal proměnit na něco velmi vtipného. Proto mu režiséři nechávali volnou ruku a nenutili ho držet se původního scénáře. S režisérem Jeanem Giraultem, který si Louise oblíbil, pracoval dlouhodobě a hrál v několika jeho filmech. Tento režisér sázel na to, že Louis jeho filmy svým důvtipem vylepší.

Ale to není všechno, proč byl ve své improvizaci tak jedinečný. Dokázal se vcítit do svých kolegů herců a svou improvizaci přizpůsobil jejich povahám a výkonům na place.

Ovšem i když byl v improvizaci tak báječný, vždy se dopředu důkladně připravoval na všechny své role. Vciťoval se i do svých vlastních rolí, které se díky tomu nakonec staly pro filmy ikonické.

Ne vždy hrál v komediích

Přestože jsme si Louise oblíbili pro jeho postavy v komediích, neopovrhl rolemi ve filmech, které nebyly čistě komediální. Navzdory tomu jim dodal nádech komedie, přestože hrál v několika dramatech a detektivních thrillerech. Dokázal se přizpůsobit žánrům, a proto jsme jeho herecký výkon mohli spatřit i z jiného úhlu než jako člověka, který srší vtipy.

Vzpomínáte si na děj filmů, ve kterých hrál?

Louis de Funès je vskutku nezapomenutelný herec a i po jeho smrti na něj všichni rádi vzpomínáme. Jak dobře znáte jeho filmy? Viděli jste všechny filmy, v nichž si zahrál?

Připravili jsme pro vás kvíz s otázkami týkající se děje jednotlivých filmů. Otestujte svou paměť a zjistěte, zda dokážete zodpovědět správně všechny otázky, které jsme si pro vás připravili. Některé jsou těžší než jiné, i tak ale věříme, že pro vás kvíz nebude složitý.

Jak jsme mohli vidět, nemusíme být bezchybní, aby si nás ostatní lidé vážili. Louis de Funès je toho jasným důkazem. A přestože on sám již zemřel, jeho odkaz žije dál. Do své práce dal všechno, čímž do našich myslí otiskl nesmazatelnou stopu.

Zdroje článku: