“Pokud ztratíme schopnost hrát si, nic se nedovíme.” Pojďte si hrát a doplňte křestní jména českých herců a hereček

“Pokud ztratíme schopnost hrát si, nic se nedovíme.” Pojďte si hrát a doplňte křestní jména českých herců a hereček
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnešní kvíz vás zanese do světa českého filmu a seriálu. Připomeňte si legendární vtipné i dojemné hlášky známého českého herce. A pak si s námi zahrajte kvíz. Kolik slavných českých herců a hereček poznáte? 

Jeden známý český herec pronesl: „Hrát znamená dovídat se. Pokud ztratíme schopnost hrát si, nic se nedovíme. Pak všechno víme a nemusíme tady vůbec být.“ Víte, kdo s tímto nadšením přistupuje k životu?

Jedná se o Bolka Polívku, který je kromě herce také komikem, básníkem, podnikatelem a mimem a hrdým Valachem (z Valašského Meziřící), jak sám říká. Připomeňme si ještě pár Bolkových nezapomenutelných hlášek a citátů. Překvapivým moudrem od pana Polívky, který vždy hýří humorem a snahou užívat si život, je následující rada:

Je lepší být pár minut zbabělý, než celý život mrtvý.

Tahle racionální rada se určitě do mnoha situací hodí. Naštěstí se jí herec neřídil, pokud šlo o obsazování rolí, a tak jsme ho viděli ztvárňovat medvěda se jeho bratrem v Pelíškách, kdy se snažili na zeď nakreslit čáru, jak asi takový medvěd může být vysoký. Anebo ve zběsilé jízdě ve filmu Dědicví aneb Kurvahošigutentag, a pak ještě ve zběsilejší cestě ve filmu Roming. Tyhle filmové skvosty nám už v našem českém filmovém dědictví naštěstí zůstanou navždy, stejně tak jako v našich vzpomínkách. A navíc je každý rok na Vánoce po rozbalování dárků jasný program, který je vtipný, ale i klidný.

Bolek Polívka je kromě humoristy a racionalisty také romantikem. Krásně hovoří o své velké rodině, ale také o přírodě a tom, co se nedá koupit za žádné peníze.

Člověk si nemůže koupit východ slunce nebo já nevím, oko studánky. Ale samozřejmě není k zaplacení ani cit, vztah, láska, smysl pro humor a celková citlivost.

Mnoho zkušeností možná má i ze svých filmových a seriálových postav, kdy si herecky prožil i mnoho jiných životů. A možná naopak mnoho vlastní inspirace do postav vložil. Ostatně jako to dělají i ostatní čeští herci a herečky. Některé budete znát především z filmu, jiné ze seriálových rolí. Řada z nich se ale věnuje i divadelním představením, nebo třeba psaní či režírování. 

Teď už ale k samotnému kvízu. Budete umět doplnit křestní jména slavných českých herců a hereček? Udělejte si náš kvíz a zjistěte, jak jste na tom. A když byste neznali moc správných odpovědí, tak se je alespoň dozvíte.

Známých českých herců a hereček je tolik, že jeden někdy může polovinu jmen zapomenout. Důležitější než počet správných odpovědí je to, abyste svého oblíbeného herce či herečku sledovali rádi. Věříme, že to se vám díky široké nabídce českých filmů a seriálů daří.

Zdroje článku: