Kvíz: Poznáš podle jedné postavy seriál z devadesátek? Těšit se můžeš na české i zahraniční skvosty

Kvíz: Poznáš podle jedné postavy seriál z devadesátek? Těšit se můžeš na české i zahraniční skvosty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriály v devadesátých letech zažily u nás obrovský boom. Nejen české, ale i zahraniční seriály se začaly vysílat ve velkém. Zjistěte, jestli poznáte seriály jen podle jedné postavy v našem kvízu.

Barevná televize už byla nedílnou součástí každé rodiny a se vzrůstajícím zájmem televizních diváků se vysílala nejedna kultovka. V devadesátých letech pak nakoupily české televizní stanice mnoho zahraničních seriálů, které se předtím u nás vysílat nemohly. A ty se nám pak postaraly o mnoho zajímavých večerů.

Pamatujete si na ikonické červené plavky z Pobřežní hlídky v čele s Davidem Hasselhoffem a Pamelou Anderson? Nebo bláznivého Codyho, věčně usměvavou Carol a ustaraného kutila Franka z Kroku za krokem? Do nostalgie vás zaručeně hodí i Milagros coby Divoký anděl.

Jsou také seriály, které z módy nevyjdou snad nikdy. Děj je nadčasový a kvalitou i humorem jsou tak báječné, že jsme schopní je sledovat stále dokola. Z některých se dokonce ustálili hlášky natolik, že už občas ani nevíme, v jakém seriálu hlášky zazněly. Staly se zkrátka lidovými.

Takový seriál Přátelé je nekonečnou studnicí zajímavých nápadů, kde padala jedna ikonická hláška za druhou. Občas bychom se mohli inspirovat potřeštěnou, ale nesmírně sympatickou Phoebe z Přátel. Pamatujete, jak odpověděla Joeymu na otázku: “Phoebe, půjdeš?” Její odpověď byla jednoduchá:

Ráda bych šla, ale nechce se mi.

A odešla. 

Rachel zase perlila hned ze začátku první série, kdy utekla od oltáře, kde si měla vzít bohatého zubaře. Protože ho ale nemilovala, rozhodla se pro vlastní život. To se však nelíbilo jejím rodičům, kteří se ji rozhodli odstřihnout od rodinných peněz. Když se Rachel snaží hledat práci, zjistí, že vlastně nic neumí, a jde místo toho nakupovat. To totiž umí víc než dobře. Domů ke kamarádce Monice si pak přinese kozačky zaplacené tátovou kreditkou. Ale radost má nesmírnou. Jak Rachel řekla: „Nepotřebuji práci ani rodiče, mám svý kozačky!”

Život je často mnohem složitější. A to nejen ten reálný, ale i ten seriálových hrdinů. Sranda s nimi však vždycky byla. Scénáristé si uměli udělat srandu i z náročných situací, a tak jsme se o zábavu nikdy nemuseli bát.

Kromě téměř všemi oblíbeného seriálu Přátelé se v devadesátkách vysílaly i další perly, jako je partička ze střední školy z Beverly Hills 90210, veliká a trochu bláznivá rodina ze seriálu Krok za krokem, Dallas, telenovela Esmeralda, dobrodružný Tarzan, akční Xena, Doktorka Quinnová nebo třeba sympatický Odpadlík. Vzpomenete si ještě na další seriály, sitcomy, telenovely či pořady?

Zkuste se otestovat v našem kvízu a zavzpomínat na sladká devadesátá léta. Aby to ale nebylo tak jednoduché, seriál budete muset poznat jen podle jedné postavy a její dějové linky. Věříme, že se jedná o tak oblíbené seriály, že si s tím i tak poradíte.

Jste opravdoví seriáloví fanoušci?

Poznali jste potřeštěnou Phoebe z Přátel? Nebo hrdinku a bojovnici Xenu, která se stala ikonou mnoha mladých dívek? Pokud jste ale nepoznali všechny seriály, nevěšte hlavu, otázky jsme chystali tak, aby to nebylo jednoduché. Ale opravdový fanoušek devadesátek si to své určitě našel. 

Zdroje článku: