Jak dobře znáte komedii Hotel Modrá hvězda? Ověřte si své znalosti v našem kvízu

Jak dobře znáte komedii Hotel Modrá hvězda? Ověřte si své znalosti v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zuzanka z filmu Hotel Modrá hvězda pracuje tak málo, jak jen může. Kvůli tomu je následně vyhozena. Naštěstí zdědí hotel, ale místo toho, aby práce měla méně, musí se začít pořádně ohánět. Obstojíte v našem kvízu?

Film z dob Protektorátu, který měl jednoduchou, avšak zajímavou zápletku, nás pobavil. Hotel Modrá hvězda je klasickou černobílou komedií, na kterou nedáme dopustit. I nyní, v roce 2024, má své vlastní kouzlo, které nás k filmu přitáhne, jakmile se objeví na televizních obrazovkách. Mladá Zuzana to má v práci opravdu těžké. Neustále tropí hlouposti a dělá si, co uzná za vhodné. Je zaměstnaná v hotelu, kde umývá nádobí, a zároveň se učí italsky. Jednou se nepohodne se svou nadřízenou, která ji za trest vyhodí. Starý dobrý pan Rejsek se za Zuzanu přimluví, a tak je přijata zpátky na své místo.

Zde by mohl být konec, ale Zuzana obdrží dopis, kde se píše, že dědí hotel Modrá hvězda. V domnění, že pracovní stres konečně opadne, se tam vydává. Hotel Modrá hvězda je luxusní a útulný hotel. Naneštěstí brzy vyplyne, že to není ten hotel, o kterém se psalo v dopise, a Zuzana se stává majitelkou neudržovaného hotelu, který chátrá již několik let a bydlí v něm tři lidé. Ty zaměstná a společně hotel rekonstruují. A máme tu prvního návštěvníka, milionáře, který tady se svou milovanou chce strávit nezapomenutelné líbánky. Situace se ale zvrtne a jeho doprovod se ani neuráčí přijít.

Dále se film vyvíjí sice stále komediálně, ale i romanticky. Milionář a Zuzana se zamilují a na konci filmu se pořádá svatba, jak se v těchto filmech staršího vydání sluší a patří. Tato je dokonce dvojitá. Ačkoli naše zraky se většinou upírají na hlavní postavy, ani bez místního opilce, který soustavně padá, a dvou zlodějů, kteří příliš nepřemýšlejí, pokud mají co krást, by to také nebylo ono. To nejkrásnější na filmu je, že nehledě na to, kolikrát jsme ho již viděli, pokaždé si všimneme něčeho nového a úsměvného, něčeho, co jsme do této doby ignorovali.

Zkuste si náš kvíz a přesvědčte se, kolik si toho o filmu pamatujete. Dokážete na všechno odpovědět správně?

Film byl dokonce v roce 2021 zrestaurován a opět se dostal do českých kin. To je dobrá zpráva nejen pro pamětníky, ale také pro mladší publikum, které zajímá, na co se dívali jejich prarodiče či dokonce praprarodiče. Hlavní hrdinka se dostala nejen do svého vlastního hotelu, ale také do nočního podniku či na psychiatrii. Úsměvné scény by měl vidět každý, kdo je ještě neviděl nebo na ně postupem času zapomněl.

Zdroje článku: