Nezastavujeme, máme zpoždění. Dokončete hlášky z legendární trilogie Slunce, seno..., správně odpoví jen opravdový fanda

Nezastavujeme, máme zpoždění. Dokončete hlášky z legendární trilogie Slunce, seno..., správně odpoví jen opravdový fanda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Trilogii Slunce, seno, jahody, Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika spojuje zachycení života na jihočeské vesnici Hoštice a jméno jejího režiséra, Zdeňka Trošky.

Hlavní zápletka se odehrává v JZD, konkrétně v kravíně, v Hošticích. Student Šimon Plánička přijel do vesnice na prázdninovou praxi. Jeho záměrem je provést pokus na téma dojivost krav v souvislosti s kulturou prostředí. Zpočátku se setkává s odporem místních, ale když se rozkřikne, že otec Šimona Pláničky je krajský funkcionář, jdou najednou všichni místní experimentu s krávami naproti. Hlavních rolí se zhostili: Helena Růžičková, Stanislav Tříska, Erna Červená, Veronika Kánská, Broněk Černý, Pavel Kikinčuk a Martin Šotola

Slunce, seno, jahody

Nezastavujeme, máme zpoždění!

Než Šimon Plánička dorazí do Hoštic, potká při své cestě zajímavé osoby. První z nich je průvodčí, která volá „Nezastavujeme, máme zpoždění!“. Šimonovi ale alespoň přibrzdí. Stará babka s nohou v sádře běží na vlak, že s tím musí k doktorovi na kontrolu. Když Šimon vystoupí z vlaku, starý pán si myslí, že chce koupit mlýn. Při cestě do vsi potká faráře, s nímž dojde společně do Hoštic.

Ubytování

Pro Šimona Pláničku je potřeba sehnat ubytování. To je mu přiřazeno u rodiny Škopkových. Nicméně paní Škopková se k panu Pláničkovi chová dobře. Když se dozví, že je jeho otec vysoký funkcionář, začne mu ještě více podstrojovat.

Kultura prostředí a její vliv na dojivost

Šimon Plánička chce vymalovat kravín, protože to místní JZD má rozděláno. Také má magnetofon a v něm kazetu s hudbou. U jedné krávy stojí a pouští jí muziku. Cecilka dojí krávu, i když si myslí, že už kráva dala vše, co mohla. Nicméně při poslechu hudby z magnetofonu lze z krávy nadojit ještě další mléko. Dalším nápadem je, že ženy budou zpívat sborem lidové písničky. Do toho přijde do kravína paní Hubičková a se svými dětmi zpívá jinou písničku.

Venca žárlí

Venca je místní šikovný instalatér, který má rád Blaženu, dceru Škopkových. Je ale hrozně žárlivý. Když je zábava v kulturáku, Blažena má nařízeno, aby šla tančit se Šimonem Pláničkou. Na truc Venca jde tančit s Milunou, místní servírkou.

Venca Konopník a Blažena Škopková

Konopníkovi a Škopkovi spolu sousedí, ale tyto rodiny se moc rády nemají. Ovšem syn Venca Konopník a dcera Blažena Škopková se mají rádi moc.

Slunce, seno a pár facek

V tomto díle je Blažena už těhotná. Blažena rozdává všem svatební oznámení, a to dokonce i Miluně, své sokyni. Do vsi přijíždí učitelka Tejfarová, Gábina, a řekne Béďovi, kdy budou mít svatbu. Evička, která je do Béďy zamilovaná, začíná Béďu vyslýchat a začíná pěkně žárlit.

Miluna rozšíří fámu

Miluna rozšíří ze žárlivosti fámu, že Venca má už dítě s učitelkou Tejfarovou.

Škopkovi a Konopníkovi

V tom okamžiku je pozdvižení po celé vsi a dochází k ostrým hádkám mezi Škopkovou a Konopníkovou.

Slunce, seno, erotika

Zde se vypraví lidé z Hoštic do Itálie. Našinci se nedokážou přizpůsobit místním zvyklostem. Dochází k humorným situacím. Když zemědělské družstvo z Itálie zamíří do Hoštic, místní obyvatelé se snaží svou vísku zvelebit. Vrcholem „světovosti“ je zřízení nudistické pláže.

Dokončete hlášky z trilogie Slunce, seno… a ověřte si vaše znalosti v následujícím kvízu.