Bez dětí by se těžko točily české rodinné komedie: Ověřte si své znalosti o dětských hereckých hvězdách v našem kvízu

Bez dětí by se těžko točily české rodinné komedie: Ověřte si své znalosti o dětských hereckých hvězdách v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká kinematografie je pestrá. Patří sem komedie, tragédie, tragikomedie, pohádky, filmy či seriály. V některých českých filmech hrají děti. Nejvýraznější dětskou hereckou hvězdou je Tomáš Holý.

Tomáš Holý

Když se řekne Tomáš Holý, každému se vybaví bezprostřední rošťák s neskutečným citem pro herectví. Jeho spontánnost vtáhne každého do děje filmu a divák s ním prožívá různá dobrodružství. Je to prostě klučina se smyslem pro rošťárny, který je velmi podnikavý, když chce dosáhnout svého cíle.

Tomáš Holý v českých filmech

Tento skvělý dětský herec se představil v několika českých filmech. Rozhodně si získal diváky v komediích od režisérky Marie Poledňákové Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Když se odhodlal hledat pro sebe tatínka a pro maminku manžela, nedal se ničím odradit. I když ho od toho maminka zrazovala, Vašek si nedal říct. Tak moc chtěl mít tatínka, protože to ostatním klukům ve třídě záviděl. Ve filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku se seznámí s náčelníkem horské služby v Krkonoších a hned se s ním Vašek začne kamarádit. „Vem si lyže a maž,“ řekne náčelník Vaškovi. Když odjíždí na rolbě, Vašek se za ním otočí a zavolá: „A pane, jste ženatej?“ Vašek však netuší, že se s maminkou Annou dobře zná. Když náčelník zjistí, že je skutečně Vaškův otec, ke klukovi se hlásí a ve filmu Jak dostat tatínka do polepšovny se mu snaží všechny ty ztracené roky vynahradit. Všichni zažijí u dědy v chalupě hodně legrace. Mezi jeho další role patří například role Vaška ve filmu Pod jezevčí skálou, Na pytlácké stezce nebo role Petra Mráze v Prázdninách pro psa.

Lukáš Bech

Lukáše Becha známe jako výborného dětského herce. První roli si zahrál v komedii Panelstory aneb Jak se rodí sídliště pod taktovkou Věry Chytilové. Zde se zhostil role zlobivého záškoláka. Dále se objevil v dílech Brontosaurus či Zakázaný výlet.

Marek Eben

Dnes známe Marka Ebena jako vynikajícího moderátora. Také víme, že má se svými bratry hudební skupinu. Ale ve světě filmu se začal otáčet již v dětství. Většině z vás se asi vybaví v roli Válečka v seriálu Kamarádi. Avšak objevil se i v některých pohádkách.

Žaneta Fuchsová

V dětství se dostala k mnoha rolím. Hrála hlavní roli ve filmu Lucie, postrach ulice a Chobotnice z II.patra nebo například v seriálu Létající Čestmír. Na přijímacích zkouškách na konzervatoři bohužel neuspěla, a to pro ni byla velká osudová rána.

Michal Kocourek

Kromě dětských rolí ve filmu se Michal Kocourek objevoval také na jevišti v divadle, konkrétně v Divadle na Vinohradech. První filmovou rolí byl rozmazlený syn v televizní inscenaci Tchyně. Další role ztvárnil například v Sonátě pro zrzku nebo v Indiánech z Větrova.

Současní dětští herci

Jakub Jenčík

Jakub Jenčík je blonďatý kluk s brýlemi. Diváci ho znají z Ordinace v růžové zahradě, ve které ztvárňuje postavu Mikyho, syna Mázlových (Michaela Badinková a Petr Rychlý). Také ho diváci mohli zaznamenat v Anatomii života nebo kriminálce Specialisté, kde perfektně zahrál kluka s autismem. Naprosto důvěryhodně zahrál striktní vyžadování zajetých rituálů. Autisté špatně snášejí odchylky od zaběhnutého denního režimu.

Ověřte si své znalosti o dětských hereckých hvězdách v našem kvízu!