Zastavte se na kvíz českých herců a hereček a doplňte správně křestní jména

Zastavte se na kvíz českých herců a hereček a doplňte správně křestní jména
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Udělat si čas na sebe a pustit si dobrý český film anebo seriál se může někdy zdát jako nemožné. Nalákáme vás tipy na dobré filmy kvízem o českých herečkách a hercích?

Podzim je v plném proudu, a to často pro většinu z nás znamená jediné. Celá řada povinností v práci, ve škole i doma. Pokud zrovna trochu nestíháte, vzpomeňte si na citát známého divadelního i filmového herce, pana Jana Wericha:

Čas si vymysleli lidé, aby věděli, od kdy do kdy a co za to.

A tak si raději dopřejte chvíli odpočinku u našeho kvízu českých herců a hereček. 

V české kinematografii lze objevit celou řadu filmů, které vám zmíněný odpočinek můžou hezky zpříjemnit. Pokud máte rádi komedie, zmínit můžeme film Vybíjená, Ženy v běhu nebo třeba Bobule s Kryštofem Hádkem. A co třeba zahnat nudu filmem Nuda v Brně?

Nudit se ale nebudete u dnes už legendárního filmu Sněženky a machři a jeho pokračování po 25 letech, kde si zahrál třeba Václav Kopta a roli mladé učitelky ztvárnila Veronika Freimanová. 

Dalšími komediemi, které jsou ale z teenagerského prostředí, jsou třeba nezapomenutelní Snowboarďáci a Rafťáci s Jiřím Mádlem a Vojtou Kotkem. Všimnout si tam můžete také mladičké Terezy Ramba, tenkrát ještě Terezy Voříškové. Dalšími filmy pro mladé je Gympl následovaný filmem Vejška.

Abychom ale nezmiňovali jen komedie, odpočinout si můžete i u některých historických či životopisných filmů, kterých máme v české kinematografii také dost.

Životopisné drama Šarlatán, kde výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi ztvárnil herec Josef a Ivan Trojan. Ivan Trojan o své roli řekl, že je to ten nejnáročnější film, co kdy točil.

Tentokrát jsem hrál muže ve velkém věkovém rozpětí, a navíc opravdu velice rozporuplného. V jedné scéně se sympatie a antipatie diváků překlopí třeba také pětkrát.

Film, kde hrál jak 20letého, tak 60letého muže, zkrátka stojí za to.

Dalším biografickým filmem je film Zátopek o sportovním i životním příběhu Emila Zátopka. Trochu větší drama je pak film Příběh Kmotra o skutečném osudu mafiánské šéfa Františka Mrázka.

Kromě filmů samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na české seriály. Mnoho humoru si užijete u seriálu Comeback, Einstein – Případy nesnesitelného génia nebo Proč bychom se netopili.

Než si půjdete pustit jakýkoli film nebo seriál, pusťte se ještě do našeho kvízu slavných českých herců a hereček. Poznáte i jejich křestní jména?

Tak kolik jste znali křestním jmen slavných českých herců a hereček? Ať už máte dobře všechny, nebo jste znali jen některá, na tom vlastně nezáleží. Důležitější než jména je to, že vás herci a herečky umí dobře pobavit u vašich oblíbených filmů i seriálů.

Zdroj článku: