Pokud tápete, čím že to vaše dcera nebo vnučka bude, když mluví o influencerce, nenechte si ujít komedii Fakjů princezny

Pokud tápete, čím že to vaše dcera nebo vnučka bude, když mluví o influencerce, nenechte si ujít komedii Fakjů princezny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Německá komedie je tak ztřeštěná, že by mohla být dokonce i zábavná. Nebylo by to poprvé, co němečtí tvůrci vypustili do světa teenagerovskou komedii, která má něco do sebe. A je vidět, jak se doba posunuje. Místo partnerů dnes mladí prahnou po sledujících na sociálních sítích.

Pokud jste se bavili u filmu Fakjů pane učiteli z roku 2013 (na Voyo), potom si nový film z dílny stejného režiséra Bora Dagtekin, který se zřejmě rozhodl proniknout do duší generace svých dětí, nenechte ujít.

Ta blbka Chantal z Fakjů pane učiteli je Šípková Růženka! A to doslova. Dodělala školu a chce se stát influencerkou, pořád má ale jen 300 sledujících a noví nepřibývají. Všechno se ale může změnit. Věřte, nevěřte, se svojí kamarádkou se naprosto neplánovaně propadne kouzelným zrcadlem do světa pohádek. A Chantal má tak konečně příležitost nasbírat obsah pro svůj Instagram!

O filmu

Chantal má životní sen být nechutně bohatou a slavnou influencerkou, ale je blbá blondýna s 300 followers a nemá o čem točit. Nic nezná, nic nezažila a nemá žádné nápady, které by někoho bavily. Brzy se jí ale možná její sen splní!

Se svou kamarádkou Zeynep se ve škole náhodnou ocitnou před divným starým zrcadlem. Chantal nenapadne nic chytřejšího, než se ho zeptat:

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi, kdo je nejlepší influencerka na zemi?

 K jejímu překvapení jí zrcadlo odpoví, že je to právě ona. Hned na to je obě vcucne a vyplivne přímo ve světě pohádek. Když se obě z toho šoku vzpamatují, chtějí se dostat co nejrychleji zpátky do svého světa, jenže to nebude tak snadné.

Z Chantal je totiž Šípková Růženka, která má jen ležet a čekat na polibek od prince. Ten shodou okolností vypadá jako její bývalý spolužák Danger. Jenže Chantal není nějaká hloupoučká princezna, z té kletby se může zachránit sama! A hned potom se musí dostat ven z té zatracené pohádky. Než se ale z pohádkového království dostane domů, musí nasbírat pro svůj Instagram ten nejlepší content. A tady je toho tolik! Princezny, pitomí princové, drak, létající koberec a tisíce dalších bizárů, které ve světě lidí prostě nejsou. Ale je tu zásadní problém. Možná větší než to, že se jim pořád nedaří z pohádky dostat pryč. Není tu totiž internet a její mobil se pěkně rychle vybíjí…

Dívkám tak nezbývá nic jiného, než se začít přizpůsobovat době, ve které se ocitly, a začít vymýšlet i strategický plán, co dělat, když se domů nedostanou. To si však žádná nechce připustit. Co by mezi tou bandou naivních princů, kteří ani netuší, co je Instagram, celý život dělaly?

Nová komedie jde v polovině srpna do kina. Pokud to ale nestihnete, určitě se zanedlouho objeví na některé ze streamovacích platforem.

Zdroje článku:
  • Presskit Cinemart,
  • Autorský text