Kill Bill 3: Důstojným zakončením hvězdné kariéry Tarantina by mohla být nová cesta Beatrix Kiddo, tentokrát v roli mentorky

Kill Bill 3: Důstojným zakončením hvězdné kariéry Tarantina by mohla být nová cesta Beatrix Kiddo, tentokrát v roli mentorky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak slavné filmy, tolik planých nadějí na další pokračování. Kill Bill a Kill Bill 2 se bohužel už asi s novým příběhem k divákům nevrátí. Nikdy se zřejmě nedozvíme, jak by asi tvůrci vytvořili další pokračování příběhu plného krutosti, krveprolití, pomsty, ale i neuvěřitelného odhodlání a lásky.

S jistotou by šlo o nejočekávanější snímek roku, kdyby se jedenašedesátiletý americký režisér Quentin Tarantino rozhodl oživit Nevěstu.

Jedním z problémů je, že představitelka Beatrix Kiddo (Nevěsta) nemá na některé scény a jejich natáčení nejlepší vzpomínky a tvrdí, že jí šlo o život. Těžko říct, zda by se tak ke své nejslavnější roli Uma Thurman ještě chtěla vrátit. Pestrý děj však nabízí celou škálu dějových linek, kterými by mohl děj navázat, třeba se skokem několika let, aby byla už dospělá Nikkie. Pamatujete si na ni? Nikkie Bell byla dcerou Vernity Green, kterou Nevěsta navštívila doma. Když holky zlikvidovaly vybavení kuchyně, zůstala živá jen Nevěsta. Nikkie by v zájmu zachování tradic měla smrt své matky pomstít. Vendeta je přeci věcí cti.

A rozhodně více by Nevěstu ranila, kdyby se soustředila na její dceru. Beatrix by tak musela proti své vůli přivést svou dceru B. B. do svého bývalého života, na který chtěla zapomenout, a naučit dceru vše, co umí sama. A tím nejlepším místem, kde by je nikdo nerušil, by mohlo být místo, kde se i ona naučila svému umění.

B. B., jen o něco mladší než Nikkie, by potom mohla pokračovat v cestě bojovnice. Tady je celý široký svět, nekonečné množství možností, kam by se děj mohl ubírat, samozřejmě i s Umou Thurman, která by z povzdálí sledovala rozvíjející se talent své dcery, která jednoduše díky genetickému vybavení nemohla jít jinou cestou.

Tarantino a Thurman
Tarantino a Thurman | Zdroj: s_bukley / Depositphotos

Jednou z předností Quentina Tarantina je schopnost naprosto přirozeně do děje ke starým postavám přidat nové. To by tak učinilo příběh barvitý a rozhodně zajímavý. Nikkie a B. B. by jako mladé ženy rozhodně neušly pozornosti mužů a další příběhy by se jen hrnuly. To vše by okořenila nová zločinecká banda, nebo rovnou dvě, které by proti sobě bojovaly. Vždy je o co bojovat a koho zabíjet. Alespoň ve světě Kill Billa.

Možná by se v ději mohl objevit někdo, kdo by chtěl pomstít smrt Billa, protože i toho největšího padoucha by mohl mít někdo rád. Mezi fanoušky dokonce kolují i nápady, že by Bill nemusel nutně zemřít, přestože to tak vypadalo. Problém ovšem je, že David Carradine zemřel v roce 2009 za trochu pikantních okolností, a tak by se Tarantino musel s touto skutečností nějak vypořádat. Ale v dnešní době moderních technologií není nic nemožné.

kopie katany Beatrix Kiddo
kopie katany Beatrix Kiddo | Zdroj: Rama / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 fr

Aby trojka fungovala, musel by celý koncept filmu zůstat žánrově identický. Trošku z tradic kung-fu, spagetti westernů a klasických samurajských filmů. To nejlepší, co Tarantino ovládá, jsou dlouhé a chytré dialogy a zábavné, dynamické souboje, které nezapomínají připomínat odkazy na filmovou klasiku.

Pokud se jednou Quentin rozhodne odejít na odpočinek, právě pokračování tohoto příběhu by bylo důstojným ukončením jeho kariéry.

Zdroj článku:
  • Autorský text