Kvíz: Všemi milovaná klasika Kdopak to mluví. Ověřte si, zda zvládnete všech 10 otázek

Kvíz: Všemi milovaná klasika Kdopak to mluví. Ověřte si, zda zvládnete všech 10 otázek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdopak to mluví. Velmi oblíbený film s krásným příběhem. Poukazuje nejen na problematiku vztahů, ale i na to, jak těžká může být výchova dítěte, když jste svobodná matka.

Kdopak to mluví je romantická komedie. Byla napsána a režírována Amy Heckerling, která mimo jiné režírovala i další filmy, jako jsou Zlaté časy na Ridgemont High nebo Upírky. Kdopak to mluví však patří mezi její nejúspěšnější filmy. Je to filmové franšíza odstartovaná prvním dílem, který vyšel v roce 1989, druhý díl Kdopak to mluví 2 vyšel hned o rok později, tedy v roce 1990. Třetí díl byl poprvé odvysílán v roce 1993. Mimo tyto filmy však vyšel i o něco méně populární spin-off seriál s názvem Baby Talk.

Samotný film pojednává o vztahu svobodné matky Mollie, kterou ztvárnila Kirstie Alleyová, a chůvy jejího syna Mikeyho, Jamese, kterého si zahrál John Travolta. Celý jejich vztah je ve filmu doprovázen myšlenkami malého Mikeyho, které však slyší pouze diváci filmu. Svůj hlas pro tento film propůjčuje Bruce Willis.

Kritici však byli při hodnocení filmu poměrně v nesouladu, a tak film sklidil spíše smíšené hodnocení. Rozpočet na natočení filmu byl zhruba 7,5 milionu dolarů, v kině se mu však podařilo vydělat 297 milionů dolarů, takže byl velmi úspěšný.

Děj filmu

Mollie Jensenová je účetní žijící v New Yorku, která otěhotní během románku se ženatým klientem Albertem. Plod, který můžou slyšet pouze diváci, začíná komentovat svůj vývoj. Albert Mollie ujišťuje, že se se svou manželkou rozvede a že dítě budou vychovávat společně. Když je Mollie v devátém měsíci, její kamarádka Rona přistihne Alberta s jinou ženou na nákupech. Po tomto se Albert přizná, že s Mollie neplánuje zůstat. Tato situace jí však vyvolá porod. Na pomoc přispěchá taxikář James, který se ji snaží dopravit do nemocnice co nejrychleji. Doprovodí ji až do nemocnice, kde si ho spletou s tatínkem, a tak je svědkem celého porodu.

I po porodu je však Mollie s Jamesem v kontaktu, a to z důvodu peněženky zapomenuté v jeho taxi. James malého Mikeyho občas hlídá během toho, co Mollie chodí na schůzky s muži se snahou najít Mikeovi vhodného tatínka. Nikdy však ani nepomyslela na to, že by jím mohl být právě James, i když v Mikeyho myšlenkách můžeme slyšet jeho náklonnost k Jamesovi.

Po mnoha neúspěšných pokusech najít Mikeymu vhodného otce začne Millie trávit více času s Jamesem. Dokonce si konečně uvědomí, že se do něho začíná zamilovávat, když ji vezme létat. Nemyslí si však, že je vhodným otcem pro jejího syna. Všechno se o něco víc zkomplikuje, když je Millie nucena pracovat s Albertem, a tedy se s ním vídat každý den. Po setkání Alberta s jeho synem však Mollie vidí, že je naprosto sobecký a rozhodně není zralý na funkci otce. Tímto ji naprosto opustily myšlenky na to, aby se se k Albertovi vrátila. Mezi nimi je definitivní konec. Rozloučí se s ním slovy: „Jsem velmi chápavý člověk, Alberte. Chápu, že si procházíš sobeckým obdobím. A jsem si jista, že pochopíš, že já si procházím destruktivní fází."

Když se při nešťastné náhodě Mikey ocitne úplně sám na silnici plné aut, je to právě James, který ho zachrání. Mikey utekl při návštěvě Jamesova otce v domově důchodců, jelikož si myslel, že venku zahlédl Jamesův taxík. A jelikož ho má tak v oblibě, chtěl jít za ním. V tu chvíli si Mollie uvědomuje, že je James ten pravý. Film končí narozením dcery Jamese a Millie, Julie, která je obdobně jako její starší bratr doprovázena vnitřním hlasem.

Zdroje článku: