KVÍZ: Kde domov můj? je soutěž na pohled skromná, ale obtížná. Totéž platí o našem kvízu

KVÍZ: Kde domov můj? je soutěž na pohled skromná, ale obtížná. Totéž platí o našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Televizní soutěž Kde domov můj? možná nevypadá nijak napínavě nebo zvlášť atraktivně, ale dokáže soutěžící pěkně potrápit záludností a složitostí pokládaných otázek, alespoň podle názorů některých diváků. Zaskočit by vás mohl i náš kvíz, ale snad se to nestane…

Otázky vás mohou zaskočit svou náročností

Český národ má televizní soutěže v oblibě, o tom není pochyb a uvědomuje si to také Aleš Háma, moderátor jedné z nich. Kde domov můj? je pořad věnovaný naší krásné vlasti a otázkám z nejrůznějších oborů, který běží každý všední podvečer na ČT1. Co víte o české historii, kultuře, sportovních úspěších, ale i politických tématech, vědeckých otázkách a místní přírodě? V tom všem je zapotřebí mít dokonalý přehled, abyste mohli uspět jako přímý účastník.

Přestože se pořad drží na obrazovkách od roku 2016, ne každý ho sleduje s chutí. Reakce na něj jsou různé: „Takový zvláštní protiklad… Na jednu stranu působí jako velmi levná kopie Riskuj, na druhou stranu jsou otázky týkající se naší země velmi náročné, o několik úrovní nad Máme rádi Česko. Z jednoho dílu, kde padne tak třicet otázek, jsem věděl třeba dvě.“ Zrovna obtížnost je ale jistě věcí názoru každého z nás.

Moderátor je vděčný i za negativní ohlasy

Aleš Háma každopádně připouští, že jezdit soutěžním Taxíkem ho bavilo přece jen o něco více než moderování soutěže Kde domov můj?, jelikož tam šlo koneckonců hlavně o postřeh a improvizaci. Bylo to pochopitelně akčnější, člověk musel dávat pozor i na to, kam jede, a vypořádat se s nejrůznějšími nepředvídatelnými situacemi. V jednom z rozhovorů pro deník.cz nicméně naznačil, že nepředvídatelné to může být leckdy i v televizním studiu.

„Taky je pravda, že když se nám občas při natáčení dostane do otázek nějaká minela neboli nepovedená akce nebo když z vlastní horlivosti lidé plácnou nějakou blbost, je na to strašně velký ohlas. Což je vlastně dobře, protože se tím ukazuje, že jsou diváci vnímaví.“

Občas mi i píšou, že bych se měl oholit nebo že bych si naopak měl nechat narůst vousy. Jiní mě opravují po stylistické stránce, čímž mě zároveň vyučují. Jsem za to rád, protože jedině tak si člověk uvědomí, co dělá špatně. Takže děkuju za všechny ohlasy, i za ty negativní.

Doufáme, že náš kvíz se od vás žádných negativních ohlasů nedočká a že se do něj pustíte s chutí. Otázky, které zazněly právě v televizní soutěži Kde domov můj?, vás tady určitě už nepřekvapí. Nebo snad ano? Nenechte se odradit strachem z chybování a dopřejte si zaslouženou chvilku relaxace.

Vedli jste si při řešení kvízu dobře a rádi byste rovnou přešli k nějakému dalšímu? Na to je snadná pomoc, vyzkoušejte si třeba druhý z našich kvízů věnovaných pořadu Kde domov můj?, anebo nahlédněte do trošku jiných oblastí se soutěžemi Na lovu a AZ-kvíz.

Zdroje článku: