KVÍZ: Kde domov můj? aneb Příjemný pořad o naší krásné vlasti se sympatickým Alešem Hámou

KVÍZ: Kde domov můj? aneb Příjemný pořad o naší krásné vlasti se sympatickým Alešem Hámou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jestli máte rádi soutěž Kde domov můj? a chcete si ji nanečisto vyzkoušet, aniž byste museli opouštět pohodlí domova a riskovat v televizním studiu, dejte šanci našemu zábavnému kvízu. Otázky inspirované právě tímto pořadem prověří váš všeobecný přehled o Česku.

Známý pořad moderovaný Alešem Hámou

Soutěžní pořad Kde domov můj? běží na našich obrazovkách od 4. ledna 2016 a stále si udržuje zájem diváků. Koneckonců se jedná o zábavnou kvízovou hru zaměřenou, jak název napovídá, na naši vlast. Sledovat ji můžete každý všední podvečeř na ČT1. Její sláva pronikla dokonce i do jiných pořadů, např. do oblíbeného a nestárnoucího AZ-kvízu (od roku 1997), kde moderátor Aleš Zbořil občas používá narážky na pořad Kde domov můj? a jeho moderátora Aleše Hámu. Ten mimochodem není v moderování žádným nováčkem. Jistě si vzpomenete, že od roku 2008 jezdíval s tehdy populárním soutěžním Taxíkem.

Soutěž probíhá ve třech kolech a zahrnuje otázky s různými obtížnostmi. Ty náročnější bývají pochopitelně oceněné větším množstvím bodů. V prvních dvou kolech pak vždycky vypadne účastník s nejnižším počtem získaných bodů. Ve druhém kole si dva zbývající soutěžící vybírají z otázek, jejichž téma může být v podstatě jakékoli. Jsou odlišené pouze bodovým ohodnocením.

Zajímavé je, že soutěžící může jednou navrhnout téma otázky pro svého soupeře a tím mu případně zavařit, nebo naopak nedopatřením prokázat službu. Do třetího kola postoupí finalista, jenž může ovlivnit výši peněžité odměny tak, že správně odpoví na další otázky.

Jen pro skutečné znalce naší vlasti

Zdá se to jednoduché? Nenechte se mýlit. Trojice soutěžících musí prokázat rozsáhlé znalosti z nejrůznějších oborů – české historie, geografie, sportu, kultury, vědy i politiky. Domníváte se, že snadno obstojíte ve všech těchto oblastech? Víte například, kdo je autorem písničky „Náměšť“ z roku 1973? Kolik let uplynulo roku 2011 od zahájení provozu první elektrické tramvaje v Praze? Nebo za vlády kterého panovníka byl roku 1356 založen hrad Kašperk?

Pokud vás žádná z těchto otázek nezaskočila, neváhejte a přihlaste se také, ale jestliže máte určité pochybnosti a rádi byste nejdříve mezery ve vědomostech zkusili nějak zaplnit, můžete k trénování využít náš kvíz. Připravili jsme si pro vás právě takové otázky, jaké zazněly nebo by mohly zaznít v oblíbené soutěži o České republice, jejích krásách, významných osobnostech a důležitých událostech.

Věříme, že jste se při řešení našeho kvízu obohatili o nové znalosti a oprášili ty staré a již zapomenuté ze školních lavic. Snad jste se rovněž pobavili u nějaké zvlášť zapeklité otázky a příjemně odreagovali po náročnějších pracovních aktivitách. Vyzkoušejte také další naše kvízy. Jste-li fanouškem vědomostní soutěže Na lovu, můžete třeba vyzvat na souboj některého z lovců, Kalkulátora nebo samotného Doktora Vševěda.

Zdroje článku: