K sežrání: V tomto případě přísloví „láska prochází žaludkem“ jde až moc do hloubky, Hannibal Lecter byl amatér

K sežrání: V tomto případě přísloví „láska prochází žaludkem“ jde až moc do hloubky, Hannibal Lecter byl amatér
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
K létu už takové extravagantní a lehce děsivé filmy patří, takže si tento výborně hodnocený thriller, okořeněný notnou dávkou hororových prvků a černého humoru, můžete užít i pěkně doma. Nezapomeňte si udělat nějaké chutné vegetariánské občerstvení.

Noa, mladá dívka, nemůže najít partnera. Po dalším nevydařeném rande už je rozhodnutá, že se dalším trapným zkušenostem vyhne a přestane se na internetu zajímat o seznamky a různé seznamovací aplikace. Tolik zklamání, co zažila, už jí vzalo naději, že mezi vulgárními, falešnými nápadníky najde svou spřízněnou duši.

Jak už to bývá, když nehledáš, najdeš. Tak to alespoň pocítila Noa, která se úplně náhodně v supermarketu seznámila se Stevem. A co ji nejvíce překvapilo, že o ni mladý plastický chirurg projevil okamžitě zcela zjevně zájem.

Byl jiný než dotěrní muži ze seznamek a skoro ostýchavě se jí zeptal na telefonní číslo. Právě kvůli tomu ostychu Noa zapomněla na opatrnost a číslo svého telefonu mu dala.

První rande bylo krásné, romantické a s příslibem budoucnosti. O přeskočení jiskry nemohlo být pochyb. Když mladý muž, který ztělesňoval vše, po čem ženy touží, navrhl strávit společně víkend, Noa pocítila, že je to vlastně odměna za všechny hrůzy, které během hledání partnera prožila. Navíc mělo jít tak trochu o výlet s překvapením.

Možná až takové překvapení Noa nečekala.

Pár zajímavostí

  • Režisérka Mimi Caveová je spíše známá ve světě hudebních klipů a jde o její prvotinu v žánru celovečerních filmů.
  • V hlavní mužské roli hraje Sebastian Stan, který se proslavil jako Bucky Barnes ve filmové sérii studia Marvel s Captainem Amerikou a Avengers. Objevil se také ve filmech Marťan, Peníze těch tupců, Ďábel, Já, Tonya, Loganovi parťáci, Černá labuť.
  • Když se Sebastian Stan ucházel o roli, poslal režisérce Mimi Caveové video, ve kterém tančí s nožem v ruce. „Z tanečních scén měla velké obavy,“ řekl později o režisérce. „Pro jistotu jsem se natočil na video, aby náhodou nepochybovala o tomu, jestli je zvládnu.“
  • V hlavní ženské roli hraje Daisy Edgar-Jonesová, která se objevila také ve filmech Twisters a Kde zpívají raci.
  • Sebastian Stan je o šestnáct let starší než Daisy Edgar-Jonesová.
  • Scenáristka Lauryn Kahnová prohlásila, že jako fanynka hororů od té doby, co vyrůstala, chtěla napsat film pro lidi, kteří je mají rádi, ale i pro ty, kteří je nemusí.
  • Natáčení probíhalo od začátku února do poloviny března 2021 v kanadské provincii Britská Kolumbie.
  • Film měl premiéru na světoznámém mezinárodním festivalu v Sundance.
  • Rozpočet filmu se odhaduje na 15 až 20 milionů dolarů.
Zdroje článku: