Jiří Langmajer si užívá jedno zajímavé natáčení za druhým. Po ztroskotání na opuštěném ostrově se tentokrát pokusí najít poklad

Jiří Langmajer si užívá jedno zajímavé natáčení za druhým. Po ztroskotání na opuštěném ostrově se tentokrát pokusí najít poklad
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z režisérské dílny Rudolfa Havlíka, který vzal před časem Jiřího Langmajera a Janu Plodkovou na pracovní výlet na opuštěný ostrov (točilo se v Thajsku), se chystá k divákům další film. Tentokrát půjde o vztah otce a dcery a dobrodružství s hledáním pokladu (na Bali).

Akční dceru Jiřího Langmajera si zahrála Veronika Khek Kubařová a velkou roli bude mít i dávno ztracený bájný poklad v exotické Indonésii. Poklad může být potopený v truhle na dně moře, zakopaný v džungli na ostrově, ale možná jde jen o legendu.

Film Poklad vypráví příběh nejen o hledání legendárního a dávno ztraceného zlatého pokladu, ale také o lásce a společné cestě, kterou oba hlavní hrdinové již zdánlivě ztratili. Temperamentní Julie (Veronika Khek Kubařová) se vydává na druhý konec světa za svým otcem Karlem (Jiří Langmajer), aby si s ním jednou provždy vyříkala jejich minulost. A také aby zjistila, proč se jí najednou z ničeho nic ozval s tím, že od ní potřebuje půjčit větší částku peněz.

Cesta ji zavede až na indonéský ostrov Bali, kde se nejen setká se svým otcem, ale navíc se díky němu stane účastníkem výpravy za legendárním pokladem, o kterém se traduje, že je navždy ztracen. Podle zaznamenaných pověstí a zápisů se jedná o truhly plné zlata a drahokamů, které v 16. století převážela portugalská loď do Evropy a ztroskotala v malackém průlivu.

Julie tak má i díky své bojovnosti a tvrdohlavosti jedinečnou příležitost nalézt nejen znovu ztracený vztah s komplikovaným otcem, ale možná i tento bájný poklad.

Veronika Khek Kubařová
Veronika Khek Kubařová | Zdroj: Cinemart

Režisér Rudolf Havlík k filmu prozradil:

Chceme vyprávět atraktivní příběh o ztrátách a nálezech. O ženě, která ztratila skoro vše a dostala možnost svůj osud otočit. My všichni v našich životech pátráme po pokladech, které nemůžeme najít, a často nám unikne, že leží přímo před námi. Jen nám byly ukryty, protože my se honili za přeludem.

A k vlastnímu natáčení ještě doplňuje:

Z velké části jsme natáčeli pod mořskou hladinou a rozhodli jsme se, že se pokusíme natočit vše skutečně naživo pod vodou, s herci a kaskadéry. U nás tohle nikdo nezkusil, takže jsme byli postavení před celou řadu výzev. Díky tomu všemu jsme prožili opravdu dobrodružné natáčení. O tom ostatně poklady jsou, musí se najít, a to není snadné.

Pokud máte rádi filmy Rudolfa Havlíka, který kromě zmíněného Ostrova natočil i další divácky úspěšné filmy jako Po čem muži touží, Pohádky pro EmuPrezidentka, Minuta věčnosti, Bábovky nebo Franta mimozemšťan, můžete si už 24. října 2024 zajít do kina anebo si chvíli počkat, než se film objeví na VOD.

Zdroje článku:
  • Press kit Cinemart,
  • Autorský text