Jedna rodina: Petr Vodička je na roztrhání, Olga prchá na Slovensko a Irena je jako nebezpečná šelma na lovu

Jedna rodina: Petr Vodička je na roztrhání, Olga prchá na Slovensko a Irena je jako nebezpečná šelma na lovu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Olga se sice ještě nerozhodla, co udělá se svým životem, ale tak trochu jí vše zorganizovala Beáta. Když jí Vilda volal, jak na tom Olga je, temperamentní Slovenka nelenila, zabalila kufry a jela Olgu podpořit. Ještě jí stihla v Bratislavě sehnat místo laborantky.

Jedno velké rozhodnutí

Temperamentní Beáta ani na chvilku nezapochybovala, že by se jí nepodařilo Olgu přesvědčit, aby udělala ve svém životě zásadní změnu. A vlastně měla pravdu.

Olga sice chvíli váhala a nastínila, že by se to s Vildou mohlo ještě třeba za čas urovnat, ale zkušenější Beáta ji rychle vyvedla z omylu. Ten vztah je podle ní mrtvý a Olga by si neměla nic namlouvat. A hlavně nemá jediný důvod, proč by se v Bratislavě nemohla pokusit o nový začátek. Váhavá Olga nakonec mírnému nátlaku podlehla, ale s prodejem bytu by ještě raději počkala. Co kdyby se jí v Bratislavě nelíbilo. Ve skrytu duše ale myslela na úplně jiné důvody. Vilda však její nabídku, že může v bytě bydlet, odmítl.

Nečekaný návrat

U Boba se objevila Martina s Dominikem a jak to vypadá, chvíli se zdrží. Dominikův otec si na cirkulárce uřezal prsty, a tak na synovi je, aby ho nahradil ve firmě. A je jasné, že nepůjde o pár dní.

Martina z toho není nadšená a Bob je sice za všechny členy velké rodiny rád, ale soužití bude asi trochu drhnout. Martina je trochu víc ekologická, než ostatní zvládnou tolerovat, a kromě cizrny nebo dršťkové polévky z hlívy se snaží Boba přesvědčit i o ekologických prostředcích na praní, což ho hned stojí dva tisíce za opravu pračky. A není na pochybách, že za to mohou ty eko věci, které Martina dala do pračky.

Dominik nechce před Martinou nic předstírat a rovnou jde s pravdou ven. Jejich návrat domů bude na delší dobu. Chce otci ukázat, že se na něj může spolehnout. A pobyt doma má své výhody, snadněji seženou hlídání než v Brně.

Darja, nebo Jana?

Aniž by si to Petr Vodička uvědomil, někdo o něm možná přemýšlí jako o dobré partii. Kousek po kousku je mu stále sympatičtější kolegyně Jana, ale má to jeden háček. Jana velice nelibě nese neskrývaný zájem, který primářka Darja prezentuje vůči mladému doktorovi.

Darja se rozhodla, že se zbaví svého strachu z operačního sálu, a vybrala si právě Petra, aby jí pomohl při dalším zákroku na sále dodat jistotu. A vše zvládla bez problémů. Za to se rozhodla nejen pro tykání, ale rovnou Petra pozvala na drahou degustační večeři. Bohužel to bylo chvíli po tom, co Petr Janě kývl na nabídku jít si zatančit salsu. Přišlo mu naprosto přirozené primářku upřednostnit, je to přece šéfová…

Jana to ale moc nepochopila a nebyla moc milá. Následně si to Petr rozmyslel a večeři s šéfkou zrušil, jenže ho čekala od Jany studená sprcha. Asi už pochopil, že je moc mladý na to, aby svět žen plně dokázal pochopit.

Nový začátek

I na Filipa a Vágyho čeká nová zkušenost. Stali se zaměstnanci a útrpně sledují, jak Kolibřík nic nestíhá. Jeho problém je, že chce všechno dělat sám a jednoduše to není v jeho silách. V hospodě není pivo, sauna není připravená na rezervace a zaměstnanci odmítají uklízet toalety, protože to není práce, za kterou jsou placení.

Nakonec i tak svéráznému a lakomému domácímu, jakým je Kolibřík, dojde, že se řítí do pekla. Konečně souhlasí s tím, aby se hospoda vrátila do starého režimu. Když mu totiž účetní ukázal, co by měl za své zaměstnance odvádět na zdravotním a sociálním pojištění, došlo mu, že bude praktičtější raději inkasovat nájem.

u Vodárny
u Vodárny | Zdroj: TV Nova

Ireně něco chybí

Irena má hodně chyb, ale nelze jí upřít upřímnost. Doma se tedy nijak neostýchala postěžovat si, že potřebuje chlapa. A Lea brzy pochopila, že by si to Irena nejraději ulehčila a čistě z praktických důvodů by se jí hodilo, kdyby její potřeby uspokojil Igor. Ten jak je jeho zvykem, nehodlal do debaty zasahovat a nechal to na ženách v domě, ať se domluví.

Když Lea přistihla Irenu, jak se sápe po jejím manželovi večer v koupelně, rozhodla se Ireně nějakého chlapa najít. Bohužel, jak brzy zjistila, Irena chce lovit a dohazovačku nechce. Navíc má spadeno na zajíčky anebo na doktory.

Po několika neúspěšných pokusech i Ireně došlo, že Lea vzala na vedlejšák roli dohazovačky, a tak se rozhodla jednat. Bude jí stačit, když jí občas dohlédnou na Igorka, aby si mohla ulovit svou kořist sama.

Zdroje článku: