Jedna rodina: Olga propadla beznaději a alkoholu a Vodárna se otřásá v základech

Jedna rodina: Olga propadla beznaději a alkoholu a Vodárna se otřásá v základech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petra s Filipem před časem prošli rodičovskou zkouškou trpělivosti, když se hledala Martina. Nakonec vše dobře dopadlo a doufali, že už další boj s individualitou vlastního potomka nepřijde. Spletli se. Vašek se zamiloval a aby byl s Naty pořád, přestal chodit do školy a začal brigádničit u jejího otce.

Po měsíci, kdy se Vašek ve škole neukázal, se ozvali ze školy, a tak to na Vaška „prasklo“. Ten si z toho těžkou hlavu nedělal. Do školy už se nevrátí. Chce si vydělávat a osamostatnit se. V šestnácti letech už je přece dospělý! Zatímco Petra ovlivněná psychologií Standy chtěla zvolit mírnou cestu domluvy, Filip, který má starosti v práci, pro záškoláka moc pochopení nemá. Jenže ani domácí vězení a zamčené dveře mladého vzbouřence nezastaví.

Bob doprovodil Mikeše za mámou. Když se po dvou dnech vrátil do Vodárny, nestačil se divit. Kolibřík se rozhodl poslouchat rady, které mu dává Darja, jenže je uplatňuje v praxi trochu svérázně, navíc stále oddaluje dát chlapům nájemní smlouvu. V hospodě se chová, jako kdyby ji vedl on, a otravuje všem atmosféru v místě, kam dříve chodili odpočívat.

Vrcholem všeho bylo, když místo smlouvy o pronájmu donesl chlapům pracovní smlouvy. Tak bude podle něj vše lépe fungovat. Jenže to je jen jeho pohled na věc, a tak to vypadá, že si své zaměstnance bude muset teprve najít. Je však jasné, že nad Vodárnou se stahují mraky.

Olga se nedokáže smířit s tím, že byla Vildovi nevěrná. Nakonec to nevydrží a jde s pravdou ven hned u snídaně. Ale žádné reakce se nedočká. V práci se jí předvádí její milenec „na jedno použití“ a doufá, že Olgu přesvědčí, jaký by byli hezký pár. Trochu netradičně jí dá také na vědomí, že jeho spermie jsou plné života a připravené k akci.

Olga začíná smutek řešit alkoholem, jenže i v práci. Když po návratu domů zjistí, že se její přítel odstěhoval, má další důvod k pití. Bohužel si v práci dá doušek zapomnění přímo z lahve a přímo při činu ji přistihne Darja. To pro Olgu nevěstí nic dobrého. Přestože je Darja občas nesnesitelná, tentokrát je v právu.

Vilda si zatím hledá místo, kde by mohl stanovat. Na školním pozemku mu to bohužel neprojde, a tak se stěhuje před Vodárnu. Tam to Kolibříkovi nevadí, ale nic není zadarmo. Nový majitel dostává nápad, že by mohl být u řeky kemp a že by hospoda mohla být otevřená nonstop. Filip už pochopil, že dobré časy ve Vodárně jsou pryč.

Zdroje článku: