Jedna rodina: Klára se v práci nakazila a Medard udělal životní rozhodnutí

Jedna rodina: Klára se v práci nakazila a Medard udělal životní rozhodnutí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filip se těší na narozeniny, jenže mu radost zkazí Norika. Odpoledne s Galánem mu nakonec spraví náladu. Karel se nestačí divit, co se to u nich doma děje. To vypadá, že trénují na konec světa. A Medard se konečně odhodlal a pozval Terezu na rande. Jenže to moc dobře nedopadlo.

Norika zavolala jen pár dní před plánovaným příletem, že je zase všechno jinak a kvůli změně natáčecího plánu narozeniny nestihne. Filipa to dost vzalo. Najednou si připadal starý, unavený a nepotřebný. Ani improvizovaná oslava ve Vodárně mu náladu nezlepšila. Vágy mu tak odsypal trochu ze svých zásob vitaminů, které mu údajně z podobných stavů pomohly.

Když druhý den Filip přišel oblečený jako teenager se skateboardem v ruce, Vágy jen žasl, jak zázračně ty jeho vitamíny zabraly. A odpoledne Filipa čekal první trénink. Standa Galán se zmínil, že v mládí skateboard měl, a tak byl povolaný jako instruktor.

Teprve při „trénování“ z Galána vypadlo, že sám to zkoušel dvakrát a moc dobře to nedopadlo. Nakonec ale přece jen společně strávené odpoledne k něčemu bylo. Filip se rozhodl, že se za Norikou vypraví. A když si ještě z Galánem rozdělili zabaveného jointa, hned bylo na světě veseleji.

Preppeři

Na klinice se objevil manželský pár, který svým životním stylem nakazil Kláru. Žena se zmínila, že patří mezi lidi, kteří se cíleně připravují na konec světa. Právě to ji ovlivnilo v rozhodování, zda má vůbec chtít dítě. Když začala udivenému doktorovi vysvětlovat, jak je důležité mít doma zásoby jídla, svítilny, generátor, zásoby vody a celou řadu dalších věcí, Klára jen tiše všechny informace vstřebávala. Když potom o celé věci přemýšlela, zhrozila se, že její rodina je pro případnou katastrofu naprosto nepřipravená, a rozhodla se, že to musí změnit.

Začalo velké plánování. Karel dostal hned několik seznamů nezbytných věcí, které musí koupit. Jenže chudák byl tak zmatený, že si nevšiml u zlevněných konzerv, že jim za týden vyprší datum spotřeby. Aby se nic nevyhodilo, doma se začalo hodovat na konzervách a děti se začaly o matku bát. Nevstoupila do nějaké sekty?

Karel sice Kláře domlouval, že nemůže děti děsit, ale její představa, že přijde apokalypsa a nebudou mít dostatek filtrů na vodu, kanystry, dost benzínu, náhradní zdroje pro výrobu elektřiny a trvanlivé jídlo, byla silnější.

Medard a rozchod

Medard se po všech marných pokusech nalákat Terezu na úklid rozhodl, že to zkusí úplně obyčejně a pozval ji na rande. A ona na to kývla.

Sešly se ve Vodárně, ale Medard to doma trochu přehnal s vybíráním oblečení, a tak Alici a Hugovi bylo jasné, že nejde o pracovní večeři, jak tvrdil. Nebylo složité ho na rande překvapit a bylo po romantice.

Tereza sice Medardovi řekla, že se jí líbí a jeho gesto, že umyl v hospodě záchod, aby byla spokojená, ji dojalo, ale na tolik lidí ve vztahu není připravená. Medardovi došlo, že i on by to chtěl raději ve dvou. A další den se rozešel s Alicí a s Hugem.

Jenže, možná to s Terezou nebude tak růžové, jak čekal. Práci opět dostane místní Columbo.

Překvapení na druhou

Přece jen přiletěla. Norika i se synkem nakonec zazvonila u dveří zrovna v okamžiku, kdy Filip balil kufry a chystal se letět za ní. A nestačil se divit. Norika přiletěla s pěkným bříškem.

To bylo samozřejmě něco pro chlapy v hospodě. Otázce se nešlo vyhnout.

A s kým to má?

Když i Bob naznačil určité pochybnosti, Filip už tak velkou radost neměl a nepříjemnou otázku bude muset nakonec své ženě položit.

Zdroje článku: