Jedna rodina: A je to venku. Podivný Columbo přinesl Medardovi výsledky sledování. To asi Medard slyšet nechtěl

Jedna rodina: A je to venku. Podivný Columbo přinesl Medardovi výsledky sledování. To asi Medard slyšet nechtěl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Škola je vzhůru nohama. Karel si zapomněl kontrolovat datovku, a tak se novinku o udělení vyznamenání za záchranu života jednoho ze studentů dozvěděl na poslední chvíli. A začaly velké přípravy na tu slávu. Projev, chlebíčky a vypilovat vše ve škole k dokonalosti.

Odnesl to i Vilda, protože pro výběrovou školu je podle Karla nemyslitelné, aby si se studenty vzájemně tykal, přestože jde jen o tělocvik. To se samozřejmě nelíbí ani Vildovi, ani jeho studentům. Nakonec tak trochu řediteli všichni, včetně škodolibého Galána, přáli malý trapas. Ministr poslal jen svého úředníka, který nedokázal k vyznamenání říct ani pár slov a odešel. To pobavilo všechny přítomné, tedy až na Kláru. Jen ona věděla, jak se Karel na akci připravoval.

Podivínský detektiv se Medardovi možná vyplatil. Zase tolik pátrání to nedalo a na světlo vyplavala největší seriálová záhada. Kde bere fešák Hugo tolik peněz, když nic nedělá? Alice si myslí, že ho jednoduše živí bohatá rodina. Medard je ale rozhodnutý najít nějakou špinavost, aby se soka v lásce zbavil.

To, co mu detektiv řekl, nebylo ale úplně to, co si představoval. Přestože ho to šokovalo jen o něco méně než chování detektiva, pro volnomyšlenkářskou Alici to nebude nic, co by otřáslo její láskou k Hugovi. Možná se i pobaví.

Medard se nejdříve dozvěděl, že si Hugo byl koupit síťované ponožky a navštívil pedikúru, odkud si v sáčku odnesl své ostříhané nehty. To bylo sice trochu zvrácené a podivínské, ale už za okamžik se měl dozvědět, proč má Hugo tak pečlivý vztah k péči o nohy a proč je majetnický, pokud jde o nehty.

Vše prozradila pracovnice na pedikúře. Hugo má profil na stránkách pro dospělé a specializuje se na osoby, které mají určitou slabost pro chodidla. Jeho obdivovatelé tak moc milují jeho prsty na nohou, že z nich něco chtějí vlastnit, a tak Hugo za velké peníze prodává své nehty.

To je sice trochu nezvyklé, ale Medard asi pochopí, že se hned tak Huga nezbaví. Zatím se Alici nezmínil.

Olga je za práskačku

Olga má v práci pěkný průšvih, protože si dovolila zkritizovat práci primářky. Darja takové věci neodpouští. Přestože měla Olga pravdu, její kolegyně ji nepodpořila, a tak ředitel věc přešel a Olga bude asi hluboce litovat, že proti primářce vznesla obvinění, které nemohla nijak dokázat. Hlavně v době, kdy se sama chystá použít službu kliniky, je taková situace hodně nepříjemná.

Petra a Filip

Filip si z bývalé manželky udělal trošku náhradní pečovatelku pro syna a Petra je už trochu unavená. Jenže o jiném bydlení najednou nepadla ani zmínka, a tak aby se Filipovi odvděčila za střechu nad hlavou, snaží se mu pomáhat. Ani Bobovi se to moc nelíbí.

Filip na Petřiny stížnosti, že je pořád unavená, nereaguje moc taktně a doporučí jí sportovat. Ta se sice napřed urazí, že ji považuje za starou, ale nakonec se jí to rozleží a s běháním to zkusí. Jarda Kolibřík má tak novou klientku a ta mu slíbila, že mu za skvělý pocit, který po běhu získala, přinese los, který zaručeně vyhrává.

Zdroje článku: