Idol teenagerů z devadesátek slaví 28. srpna narozeniny. Proslul díky seriálu Beverly Hills 90210

Idol teenagerů z devadesátek slaví 28. srpna narozeniny. Proslul díky seriálu Beverly Hills 90210
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bývaly doby, kdy mu ležely u nohou všechny fanynky amerického seriálu o krásných a bohatých teenagerech. Ostatně, právě takovým skutečně byl. Jason Priestley měl herectví v krvi, miloval rychlá auta a občas na to ošklivě doplatil. Teď slaví 55 let.

„Brandon“ má herectví v rodině

Kanadský herec a režisér Jason Bradford Priestley se narodil 28. srpna 1969, a tak letos oslaví krásných pětapadesát let. Do povědomí diváků se dostal jako Brandon Walsh z populárního televizního seriálu Beverly Hills 90210, který u nás v devadesátých letech patřil k nejoblíbenějším.

Show byla po celém světě natolik slavná, že mu vynesla titul „idol teenagerů“. V letech 1993 a 1995 byl nominován na dva Zlaté glóby za nejlepší mužský herecký výkon v tomto pořadu. Další výrazné role se mu dostalo v seriálu Soukromé očko (2016–2021), který je směsicí krimi a romanticko-komediálního žánru. Zahrál si ovšem i ve filmech, z těch novějších můžeme jmenovat např. Stíny smrti: Vražda na okruhu (2023).

Jasonovu úspěchu na poli herectví se nelze divit, ostatně se narodil do rodiny prominentních televizních hvězd. Jeho matka byla nejen uznávanou herečkou, ale i hereckou koučkou. Stejným směrem se v životě vydala rovněž jeho sestra Justine, jež se v roce 1996 objevila v několika epizodách seriálu Melrose Place.

Milovník rychlé jízdy nejednou riskoval

Jasonova cesta ke slávě byla rychlá, ale neobešla se bez jistých škobrtnutí. Život v Hollywoodu pochopitelně vyžadoval přepych a luxusní bourák. V roce 1999 si proto koupil vůz značky Porsche, který patřil k jeho nejoblíbenějším. Naneštěstí s ním narazil do telefonního sloupu, a protože řídil pod vlivem, byl zatčen. Za přestupek mu byl na rok odebrán řidičský průkaz.

K vážné nehodě ho přivedla rovněž záliba v automobilových závodech. V roce 1996 závodil na okruzích s autem Ford Mustang v různých soutěžích. Jedenáctý srpen 2002 se mu ale mohl stát osudným. Tehdy málem přišel o život poté, co se stal účastníkem ošklivé bouračky během tréninku. Na trati Kentucky Speedway narazil jeho vůz Indy Pro Series do zdi v rychlosti 180 mil za hodinu (289,68 km/h). Utrpěl vážná zranění, ale naštěstí se zotavil.

Má dvojí občanství, USA a Kanady

O pár let později se na Jasona usmálo štěstí v podobě jeho vyvolené. Dne 14. května 2005 se oženil s krásnou modelkou a uměleckou maskérkou Naomi Lowde. O dva roky později, přesněji 2. července 2007, se jim narodila dcera Ava Veronica. V červenci 2009 následoval syn Dashiell Orson.

Ačkoli se Jason Priestley narodil v Kanadě, má nyní dvojí občanství. Přestěhoval se do Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii ve Spojených státech amerických, kteréžto místo se mu během práce na několika projektech stalo druhým domovem. Dne 9. července 2007 prozradil, že se stal oficiálně Američanem.

K jeho pětapadesátinám mu přejeme všechno nejlepší, především hodně zdraví a dalších životních úspěchů.