Jakub Štáfek je stále ve formě a léto tráví natáčením pokračování veleúspěšného Vyšehradu

Jakub Štáfek je stále ve formě a léto tráví natáčením pokračování veleúspěšného Vyšehradu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco jeho seriálová sestra z dob hereckých začátků Patricie Pagáčová se po pokusu prosadit se jako filmová herečka a moderátorka vrátila zpět do seriálu Ulice, její seriálové dvojče Matěj Jordán v podání Jakuba Štáfka už se asi do seriálu, kde strávil 12 let, nejspíš nevrátí.

Jeho kariéra vzala rychlý spád a tak není divu, že po velmi úspěšné komedii z roku 2022 Vyšehrad: Fylm je na cestě jeho pokračování s pracovním názvem Vyšehrad². Kromě role fotbalisty Laviho se Jakub podílí i na režii a na produkci. Dvojka diváky zavede se stejnou hereckou sestavou do jednoho vesnického klubu a diváci se mohou těšit i na nové herecké tváře, jako například na Lukáše Vaculíka, který si tak zahraje v jednom projektu se svou neteří Šárkou Krausovou, která se na fotbalovém hřišti v obci Bořislav na severu Čech objeví v roli manželky spolu se synem, kterého opět hraje neodolatelný Jakub Jenčík. V plné síle a tentokrát bez nádoru na mozku (Smysl pro tumor), se objeví i Filip Březina a určitě zaujme i Václav Neužil, Tomáš Havlínek, Adam Ernest nebo Jakub Děkan.

Je to super, pořád mě to baví,

svěřil se dnes už třináctiletý mladý herec Jakub Jenčík, pro kterého byl Vyšehrad: Fylm před čtyřmi lety vůbec první velkou filmovou zkušeností. Agenta Laviho Jardu si opět zahraje Jakub Prachař, zůstávají i Ondřej Pavelka jako předseda či Jiří Ployhar jako trenér FK Slavoj Vyšehrad. Znovu se objeví také Ivana Chýlková, David Prachař, Jana Kolesárová, Jaromír Bosák, Jaroslav Plesl, David Novotný či Miroslav Hanuš. Jistě ale zaujme i velmi zajímavé obsazení nových ženských rolí či účast celé plejády sportovců v čele se Petrem Švancarou.

Natáčení začalo už první prázdninové dny a hlavní postavy slibují opět dávku velmi nekorektního humoru.

My se obecně řídíme heslem, že dvojky jsou lepší než jedničky,

objasnil hned na startu herec, režisér a producent filmu v jednom Jakub Štáfek.

Jedničkou jsme nastavili laťku vysoko a jsme si vědomi toho, že musíme být ještě lepší, takže k tomu tak přistupujeme. A zatím to vypadá, že se diváci budou opravdu hodně smát. Stejně jako se my smějeme na place,

dodal herec s tím, že si rád dal od „toho blonďatého debila“ nějaký čas pauzu, ale už se mu docela stýskalo. 

Na natáčení jsou i noví herci, ale jinak je na place vlastně stejná parta a stejně skvělá zábava jako minule,

dodal Jakub.

Vyšehrad vyrábíme jako lék do dnešní příliš korektní doby. Máme trochu obavu, že by se mohlo stát, že se doba stane ještě korektnější a že se takovéto filmy třeba jednou zakážou a nebudou se moct tvořit. Humor nás spojuje a dává nám potřebný životní nadhled. Proto je Vyšehrad tak důležitý. A proto jej děláme s tak obrovským nasazením sil, energie a prostředků,

vysvětlil producent snímku Ctibor Pouba.

V průběhu prázdnin se filmaři vydají kromě Prahy a okolí také do zahraničí. Celkem natáčení čítá 33 natáčecích dní. Film Vyšehrad ² bude vznikat do poloviny září tohoto roku.

Vyšehrad: Fylm měl premiéru v českých kinech v dubnu 2022, kde jej vidělo přes 700 000 diváků. Takového úspěchu od té doby už žádný český film nedosáhl. Neméně úspěšné bylo potom uvedení Vyšehradu na VOD platformách. Nyní postava výstředního fotbalisty odhalí další kus svého nestandardního života, aby si jej mohli užít diváci v kinech opět na jaře 2025.

Zdroje článku: