Kvíz: Jak dostat tatínka do polepšovny se skvělým Tomášem Holým

Kvíz: Jak dostat tatínka do polepšovny se skvělým Tomášem Holým
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tato krásná rodinná komedie plná humoru a vtipu, ale i dojemných okamžiků chytí filmového diváka za srdce. Jsou zde vyobrazeny různé situace, na který má každý z aktérů jiný pohled.

Marie Poledňáková

Marie Poledňáková byla vynikající režisérkou a scénáristkou. Její rodinné komedie, především ty s dětmi, se těší velkému úspěchu. Rozhodně právem. Komedie jako Jak dostat tatínka do polepšovny, Jak vytrhnout velrybě stoličku či S tebou mě baví svět jsou evergreeny, které zasáhly několik diváckých generací. Téma výchovy a odlišného pohledu, mužského a ženského, na svět zkrátka neomrzí. Marie Poledňáková také vsadila na skvělé herecké obsazení.

Tomáš Holý jako Vašek

Na poli hereckých hvězd Tomáš Holý dominuje. Je naprosto přirozený a všechny situace, které prožívá, jsou naprosto dokonalé. Přirozenost, především u dětí, dodává na autentičnosti a důvěryhodnosti příběhu a daných situací.

Jana Preissová jako Anna

Jana Preissová hraje přesvědčivě roli maminky, která se živí jako baletka. Někdy je pryč i celé večery a časté baletní zkoušky jsou také na fyzickou kondici náročné.

František Němec jako Luboš

František Němec ztvárnil roli horolezce výborně. Je odvážný, je s ním legrace, je to zkrátka chlap jak má být. S klukem dělá rád vylomeniny a má ho moc rád. Když se dozví, že právě on je opravdový otec Vaška, je neskutečně šťastný a rád by mu všech těch osm let, kdy o sobě kluci nevěděli, vynahradil. Jejich společné dobrodružství začíná o letních prázdninách.

Dovolená s Vaškem a Lubošem

Luboš plánuje s Vaškem a Annou dovolenou. Nechce ale říct místo, kam je vezme. Anna má tedy svoji představu, jak bude dovolenou trávit. Rozhodně si ji chce užít, a hlavně si odpočinout od rutinních starostí. Vždyť by si to zasloužila. „Celý rok neznám nic než drezuru na sálu, kolotoč doma, nervák na jevišti.“ Anna sice neví, kam pojedou, ale nechala si ušít několikero krásných letních šatů.

Cesta na tajemné místo

Luboš má pro Vaška a pro Annu překvapení. Před domem čekají jízdní kola. Kola tam ale nejsou jen tak. Na tajemné místo dovolené totiž jedou všichni tři na kole. Po celodenní jízdě si rozloží stan a přenocují ve stanu. Anna se těší na hotel, a hlavně na to, že si vleze do vany. Na to Luboš odvětí, že to úplně hotel není. To Anně nevadí, hlavní je, že tam bude koupelna. Anna se obává, že bude muset spát celé volno pod stanem.

„Neboj, čeká tě takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak,“ povídá jí Luboš.

Anna to jen potvrzuje

Annu opravdu přechází zrak, když vidí, kam ji a Vaška vzal Luboš na prázdniny. Přijeli k tatínkovi Luboše. Zde zase krásně vidíme vztahy v mužské linii. V chalupě je neskutečný nepořádek. A tak Anna, místo toho, aby si konečně zaslouženě odpočinula, má zase o zábavu postaráno. Uklízí v chalupě, aby se tam dalo nějak pobývat.

„Na to, že jsi prošel svět křížem krážem, jsi mi do chalupy lepší poklad přivést nemohl,“ povídá tatínek Lubošovi.

Víte, že František Němec za tento flim získal cenu „Zlatý krokodýl“ v kategorii „Nejlepší herec“? Tutéž cenu získal Tomáš Holý v kategorii „Zvláštní cena za nejlepší dětský herecký výkon“.

Zdroje článku: