Jak dnes vypadá nerozlučná dvojice herců z filmů Smrtonosná zbraň a něžná blondýnka, která skončila na dně bazénu

Jak dnes vypadá nerozlučná dvojice herců z filmů Smrtonosná zbraň a něžná blondýnka, která skončila na dně bazénu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Chvíli to trvalo, než si na sebe losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh zvykli. Jen stěží si lze představit dva policisty tak rozdílné, jako byli právě tito dva. Zatímco v prvním filmu se tak trochu oťukávali, ve dvojce už byli sehranou dvojicí.

Martin Riggs přišel o manželku, aniž by v ten okamžik tušil, že její smrt úzce souvisela s jeho povoláním policisty. Zůstal sám a chtěl být sám. Bral ty nejsložitější případy a přál si, aby jeho život někdo ukončil. Sám k tomu neměl sílu, ale na životě ho pranic nebavilo. V práci hodně riskoval a nikdo s ním nechtěl pracovat. Nakonec ho jako parťáka vyfasoval Roger Murtaugh. Opatrný policista už „stříhal metr“ do penze, spokojený, že dlouhou práci u policie přežil ve zdraví a nemusel nikoho zabít. Roger měl velkou rodinu a až do okamžiku, než potkal Martina, spřádal plány na penzi.

Setkání oběma změnilo život. Martin se stal tak trochu součástí Rogerovy rodiny, kde mu vyprali a vždy pro něj měli místo u stolu a slovo pochopení. Časem tak upustil od sebevražedných sklonů, a dokonce si našel i novou přítelkyni.

Bohužel si její společnost nemohl užít dost dlouho, protože mladá žena podobně jako jeho manželka doplatila na to, že Martin Riggs někomu šlápl na kuří oko.

Mel Gibson

Mel Gibson
Mel Gibson | Zdroj: TV Nova a arp / Depositphotos

Martina Riggse si zahrál Mel Gibson, kterému série filmů Šílený Max a následující filmy z řady Smrtonosná zbraň otevřely cestu do Hollywoodu.

Dnes osmašedesátiletý herec toho stihl opravdu hodně. Nezůstal jen u herectví a osvědčil se jako úspěšný režisér, producent a scenárista. Přestože se v dětství odstěhoval s rodinou do Austrálie, kde v Sydney vystudoval dramatické umění, pro slávu se musel vrátit do USA.

V roce 1989 založil společnost Icon Productions, pod jejímiž křídly vznikly čtyři snímky, které sám režíroval. Po debutu Muž bez tváře (1993) přišlo veleúspěšné Statečné srdce (1995), oceněné pěti Oscary včetně těch za nejlepší film a režii, Umučení Krista (2004) a Apocalypto (2006).

Mel byl ženatý s Robyn Moore, s níž se rozvedl v roce 2011, a pak se jeho partnerkou stala Oksana Grigorieva, která uveřejnila nahrávky, kde ji bije a nadává jí, ale udělala to prý jen proto, aby od něj dostala co nejvíc peněz. Za agresivní chování si od soudu odnesl tříletou podmínku. Nebylo to poprvé. V minulosti měl už problém s alkoholem a je členem sdružení Anonymních alkoholiků. Momentálně žije s Rossalind Ross, která mu porodila devátého potomka.

Patsy Kensit

Patsy Kensit
Patsy Kensit | Zdroj: TV Nova a Damien Everett / Creative Commons Attribution 2.0

Jeho filmovou přítelkyni Riku si v tomto filmu zahrála britská herečka Patsy Kensit, která oslavila v březnu 56 let.

Pohledná herečka se poprvé postavila před kameru ve čtyřech letech, kdy natáčela reklamu. O dva roky později si zahrála ve filmu Velký Gatsby dceru Mii Farrow. A opět za dva roky se před kamerou potkala s hvězdami jako Elizabeth Taylor, Jane Fonda, Ava Gardner v pohádce Modrý pták.

V dospělosti byla příležitost zahrát si po boku Mela Gibsona zřejmě její nejznámější rolí. Spíše se o ní psalo v souvislosti se vztahy. Vybírala si hudební hvězdy, a tak není divu, že vztahy neměly dlouhého trvání. Se dvěma muzikanty má syny. Poslední roky se upsala účinkování v nekonečném seriálu.

Danny Glover

Danny Glover
Danny Glover | Zdroj: TV Nova a Feature flash / Depositphotos

Před měsícem oslavil vitální dlouhán (192 cm) osmasedmdesát let a patří ke generaci herců tmavé pleti, která si dokázala úspěch vysloužit talentem bez ohledu na údajné nerovné podmínky zatížené rasovými předsudky. Danny Glover je rozhodně jedním z nejoblíbenějších herců své generace a k popularitě mu pomohla především role Rogera Murtaugha.

Úplně poprvé se objevil ve filmu v malé roli ve filmu Útěk z Alcatrazu s Eastwoodem. Kromě filmů ze série Smrtonosná zbraň se s Melem Gibsonem potkal i v komedii Maverick, kde měl ale výrazně menší roli.

Na velké výrazné role neměl moc štěstí, ale dával o sobě vědět díky svým sociálním aktivitám ohledně problémů původního obyvatelstva afrického kontinentu.

Zdroje článku: