Já, legenda: Už před rokem bylo potvrzeno, že se Robert Nevill,i přes smutný konec v prvním filmu, vrátí do pokračování

Já, legenda: Už před rokem bylo potvrzeno, že se Robert Nevill,i přes smutný konec v prvním filmu, vrátí do pokračování
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A od té doby je vše stále ve stádiu spekulací. Různé teorie o pokračování se pravidelně objevují od roku 2007. A vždy rezonuje jedno jméno – Will Smith, přestože jeho postava Roberta Nevilla nenabrala zrovna dobrý konec.

Fanoušci vědí, že v alternativním konci filmu Já, legenda to Robert zvládne, a proto se se šarmem sobě vlastním objeví i v potenciálním pokračování.

(Vezměte prosím na vědomí, že toto video je koncepční upoutávka vytvořená výhradně pro umělecké a zábavní účely.)

Film Já, legenda zaznamenal velký úspěch a až na hnidopichy, kteří se zamýšleli nad fungováním elektřiny a dostatkem potravin a pitné vody ve světě plném chaosu, byl film velice dobře přijatý. S výdělkem téměř 600 milionů dolarů je jasné, proč se hned uvažovalo o pokračování.

Bohužel se roky nic nedělo a jen občas se objevila zaručená novinka, že adaptace románu Richarda Mathesona z roku 1954 (!!!) se dočká pokračování, které naváže na literární předlohu, kde Robert Nevill přežije a bude dál usilovat o vytvoření léku, který by uzdravil svět.

Ani poslední zprávy však nejsou moc konkrétní. Objevilo se jméno Michael B. Jordan, který by si měl zahrát po boku Willa Smithe.

Jisté je, že nepůjde o prequel, o kterém se také psalo. Paradoxně byl zájem o jeho natočení podpořený videohrou The Last of Us, ze které z dílny HBO vzešel hodně povedený seriál s Pedrem Pascalem, který přináší na obrazovky otázku, co se stane s naší planetou, když člověk ztratí privilegovanou pozici jejího hlavního nájemce.

Podle mnoha zpráv bylo zřejmé, že bylo ve hře hned několik možností, jak na původní film navázat.

Robert Navill, který by se dožil druhého filmu, by mohl svým studiem zjistit, že infikovaní jedinci nejsou bezduchá stvoření, jak původně předpokládal, ale mají vlastní formu společenského života a vztahů. Dvojka by mohla obsáhnout delší časový úsek, například desetiletí, kde by se ukázalo, jak se svět přizpůsobil životu po apokalypse a přeživší stále hledají nejbezpečnější způsob, jak přežít ve světě plném infikovaných stvoření.

Bez postavy Roberta by to nebylo ono

To je jasné i tvůrcům, a proto je Will Smith pro plánované pokračování nenahraditelný. Už v prvním filmu Will předvedl, že dokáže být před kamerou prakticky celý film a publikum nenudit. Navíc jako vědec, který už má celou řadu zkušenosti, se jednoduše pro záchranu civilizace může hodit.

Z plánovaného děje vyplývá, že po zjištění určité sociální struktury u infikovaných by lidstvo mohlo být přímým divákem jejich evoluce. To by pro lidstvo mohlo znamenat mnohem větší nebezpečí.

Zdroje článku: