Iron Man 3 (2013): Proč má tak dlouhé titulky a kdo je Gwyneth Waltrow?

Iron Man 3 (2013): Proč má tak dlouhé titulky a kdo je Gwyneth Waltrow?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Další úspěšná Marvelovka představuje hrdinu, který je nucen se postavit nepříteli s téměř neomezenými schopnostmi. Iron Man je opět nucen dokázat, že má velmi silné odhodlání a vůli, aby došel cíl své cesty.

Film bohužel neproměnil nominaci na Oscara

I když byl film divácky úspěšný, nepodařilo se mu získat žádné z významných ocenění světové kinematografie. Byl nominován na Oscara za nejlepší vizuální efekty, ale svou nominaci prostě neproměnil. Podobně tomu bylo i s cenou BAFTA.

I´m blue, da ba dee

Možná jste na přelomu milénia zaznamenali italský disco projekt Eiffel 65. Proslavil se především albem Europop, poté už větší slávu nezaznamenal. Právě jejich písnička s názvem Blue se objevuje na začátku filmu – a odkazuje na setkání s mimozemšťany. Právě těm musel Tony Stark čelit ve filmu Avengers, tedy další Marvelovce.

Dáme dlouhé titulky?

Marvel je skvělá značka. Jsou hraví a nebojí se ničeho. Možná vám závěrečné titulky k filmu přijdou poněkud dlouhé. Hmmm, asi to bude tím, že do nich borci ze studia Marvel přidali falešná jména. Jedním z nich je i Gwyneth Waltrow. LOL!

Něco pro fajnšmekry

Možná si ve filmu všimnete, že si Tony Stark v jedné ze scén pořizuje jed proti mravencům. Rozhodně to není náhoda! Jedná se o dobře promyšlený tah a radost pro filmové nadšence. Je to totiž odkaz na film Ant-Man.

Přejete si vydělat miliardu dolarů? Iron Man 3 to zvládnul!

U třetího Iron Mana rozhodně platí, že každý následný díl je o něco lepší než ten předchozí. Fanoušci se shodují, že trojka je naprostá pecka! Rozpočet tohoto bijáku byl neuvěřitelných 200 miliónů dolarů – a celosvětové tržby nakonec překonaly částku 1 215 000 000 dolarů. Slušné, že?

V hlavních rolích se představují Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow a Ben Kingsley.