Hvězda Zlaté labutě míří do pokračování Jedné rodiny

Hvězda Zlaté labutě míří do pokračování Jedné rodiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak už fanoušci seriálu Jedna rodina vědí, osudy seriálových hrdinů mají další pokračování plné zapeklitých a napínavých vztahů. Stejně jako v předchozím pokračování, seriál hlásí některé novinky. Jednou z nich je i rozšíření tvůrčího týmu o mladého talentovaného herce a režiséra Braňa Holička.

Nejsnadněji si mladého umělce fanoušci českých seriálů vybaví jako pubertálního a dospívajícího Honzíka v seriálu Vyprávěj (syna Evy a Karla Dvořákových). V této roli se vystřídalo hned několik dětských herců a Braňo byl předposledním v řadě. Po něm štafetu převzal už jen Matěj Hádek.

Pro Braňa to byla určitě zajímavá sonda do světa seriálů. Rodák z Košic projevoval herecké nadání už od malého dítěte a rodiče v něm talent pomáhali rozvíjet už během základní školy, která měla umělecké zaměření. Zkoušel to jako zpěvák a čekala ho hlavní role v muzikálu. Vydal si CD písní, které si složil sám. Poprvé se na velké plátno dostal ve filmu Všichni moji blízcí, kde si zahrál fiktivní postavu židovského chlapce, který byl zachráněný díky šlechetnosti skutečně žijící postavy Nicholase Wintona. Václav Vorlíček ho obsadil do pohádky Král sokolů. Během studia na konzervatoři získal další herecké příležitosti od českých režisérů a zahrál si i v koprodukčním snímku Velké Británie a Německa Rudý baron o pilotovi z 1. světové války.

Jak je však zřejmé, Braňo nakonec usoudil, že je zábavnější spíše herce vést, než hrát, a tak se o něm začalo mluvit jako o nadějném režisérovi. Už v roce 2017 se jeho jméno začalo objevovat u seriálu Ordinace v růžové zahradě. To bylo ještě v době, kdy byl seriál populární.

V roce 2021 režíroval pět epizod seriálu Pan profesor a v roce 2023 se stal součástí režisérského týmu, který přinesl na obrazovky diváky oceňovaný seriál Zlatá labuť. Pro mladého režiséra to byla určitě zajímavá zkušenost. Bohužel i přes protesty široké divácké základny seriál skončil třetí sérií, a tak se Braňo Holiček stěhuje do týmu Jedné rodiny. Tam to bude mít trochu složitější. Jako režisér byl u Zlaté labutě od začátku natáčení a seriál pomáhal stvořit. Teď naskakuje do rozjetého vlaku, ale to podle mladého režiséra nemusí být na škodu a do seriálu může vnést nové nápady.

Je však připravený ctít to, jak je seriál nastavený, a několik měsíců studoval scénáře i natočené díly, aby se dostal do obrazu. Také prozradil, že od dětských let má oblíbeného Petra Čtvrtníčka, takže je tak trochu jeho seriálovým favoritem.

Braňo prozradil, že právě on bude točit několik zásadních momentů, které ovlivní děj seriálu. Věří, že diváci ocení i to, že se hodně točí v exteriérech.

Zdroje článku: