Hrdina: Talentovaný Jan Nedbal se stane po řadu večerů novým společníkem seriálových nadšenců

Hrdina: Talentovaný Jan Nedbal se stane po řadu večerů novým společníkem seriálových nadšenců
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už brzy se na obrazovkách objeví nový kriminální seriál, který pochází z dílny tvůrců oblíbeného Poldy. Poručík Hrdina však představuje naprosto odlišný charakter než Michal Bříza v podání Davida Matáska.

Poručík Hrdina je neřízená střela, domýšlivý policajt, se kterým je těžké pracovat, ale který má v sobě dost velkou dávku lidskosti, abyste ho měli rádi. Dokáže porušit všechna myslitelná pravidla a své nadřízené tím neskutečně štve.

Zdroj: FTV Prima

Také státní zástupkyně Bartošová ho zpočátku nemůže vystát, přesto však pro něj postupně najde porozumění. Přinejmenším.

Díky komediálnímu žánru sledujeme kriminální případy i vývoj vztahu mezi policistou Adamem a státní zástupkyní Lucií s lehkostí a humorem. Právě kriminální žánr s komediální nádechem má v současné době u diváků velký úspěch. Drsnou realitu práce kriminalistů odlehčí nadsázka a humor.

Jako Hrdina se divákům představí Jan Nedbal

Adam je mladý detektiv velmi svérázného typu, až takového belmondovského, pokud se někdo neurazí. Seriál je protknutý velmi zajímavými zápletkami a poněkud sarkastickým humorem. Diváci se mají na co těšit,

láká k obrazovkám Jan Nedbal, který se při čtení scénáře velmi bavil.

Neděje se pokaždé, že scénář zhltnu najednou, a tady tomu tak bylo. Mojí drahou kolegyní, se kterou jsem nejčastěji na place a nemůžu být šťastnější, že to je právě ona, je Kristýna Boková. Je skvělá, nejlepší a zbožňuji ji. Doufám, že to bude vidět i na obrazovce, že se to tam všechno prolne.

Čtyřiatřicetiletý Jan Nedbal pochází z Děčína, kde vystudoval na střední škole obor zdravotnický asistent. Poté se přestěhoval do Prahy kvůli studiu na DAMU. V jeho životopise je zmínka, že po škole pobýval pár měsíců v Norsku.

V malých seriálových rolích se u nás začal objevovat v roce 2018, kdy si zahrál v epizodních rolích třeba v oblíbeném seriálu Specialisté nebo Inspektor Max. V roce 2020 na sebe upozornil v minisérii Herec a diváci si ho určitě pamatují z úspěšné minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje (2022). Nové zpracování starého příběhu našlo u diváků velký ohlas a mladému herci se otevřela cesta k dalším výrazným rolím. Úspěch zopakoval v další minisérii Matematika zločinu hned následující rok. Přidal i rodinný seriál Mozaika.

Své místo si pomalu začíná upevňovat i ve filmové tvorbě, kde se objevil ve filmech Vlny, Bratři, Krakonošovo tajemství nebo Poslední závod. Zajímavé je, že si už dvakrát zahrál s Oskarem Hesem (Bratři a Král Šumavy: Fantom temného kraje), se kterým ho pojí silné přátelství.

Tvůrci uvádí, že jde o šestnáctidílný seriál, diváci se mohou zatím těšit na prvních osm epizod, které jsou v podzimním vysílacím programu TV Prima od 23. října.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • Autorský text