Honeymoon aneb nuda na Filipínách: Zdeněk si domestikoval Janu a pár Jana a Martin hrají představení Pat a Mat na ostrově

Honeymoon aneb nuda na Filipínách: Zdeněk si domestikoval Janu a pár Jana a Martin hrají představení Pat a Mat na ostrově
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nedá se říct, že by tedy z pětice párů některý extrémně vyčníval dovednostmi, ale díky Zdeňkovi je jeho a Janina ostrovní domácnost na nejlepší úrovní. Nikoho však zatím nenapadlo, že by pro rozfoukávání ohně mohl použít kus dutého bambusu.

Oheň by tak mohli rozfoukávat tak, že by nemuseli mít obličej v kouři, který asi není moc příjemný. Po posledních dvou epizodách už je jasné, že na pláži Jany a Martina jsou mnohem zajímavější věci, než jejích líbání. To je jako by se do nich převtělili Pat a Mat. Nuda není ani u Veroniky a Romana.

Jana, Martin a chobotnice

To asi nikde jinde neuvidíte. Martin dostal za úkol založit oheň a Jana a pustila do pitvání chobotnice, aby ji připravila na gril. Škoda, že divák netuší, kolik hodin této přípravě oba věnovali. Ještě se u toho stačili pohádat, protože Jana zjistila, že Martin nestřežil ananas a ten napadli mravenci. To pro ni byla taková zrada, jako by si Martin přivedl domů domorodkyni a chtěl po Janě, aby se přidala. Jana propadla zoufalstvé, zatímco Martin nechápal, proč dělá z takové drobnosti drama. Tak se ananas opláchne vodou!

Svatý grál však přišel v okamžiku, kdy si mladí dobrodruzi po hodinách příprav chtěli chobotnici položit na rozloženou mřížku na grilování. A ono to nešlo, protože mřížka se ve středu ohýbala. Je dělaná na to, aby potraviny určené ke grilování zavřela a usnadnila tak celé grilování – otáčení grilovaných dobrot.

To nakonec pochopili i naši dobrodruzi. Těch šest (?) kousků chobotnice položili na mřížku a začalo grilování. Jenže zase se proti nim vzepřel svět techniky. Mřížka nad ohněm nelevituje a přestože Jana dlouho přemýšlela, jak by tento technický problém šel vyřešit, na nic nepřišla. Martin se tedy vyzbrojil odvahou a rozhodl se, že bude mřížku sám držet nad ohništěm. Za takový výkon by zasloužil minimálně nějakou mimořádnou odměnu.

Původně navrhované řešení - položit na krajích ohniště prkna a na ně položit mřížku, bylo logisticky tak náročné, že to nešlo realizovat. Po dnech, kdy zřejmě museli bojovat o přežití, neměli ani čas si přinést kameny, které jsou na dohled, aby na ně grilovací mřížku mohli položit.

Martin však vytrval. Prodloužit si rukojeť mřížky, aby se sám nemusel grilovat, ho nenapadlo a ani to asi nikoho nepřekvapí. Asi nikdy neopékal špekáčky na klacku (možná je držel v ruce), takže poměrně dlouho dřepěl u ohně a prodával kamerám své hrdinství, jak se spolu s chobotnicí griluje i on.

Povedlo se a mladý pár si tak složitě připravené jídlo nemohl vynachválit!

Jana, Zdeněk a „zkrocení zlé ženy“

Ten chlapík si zaslouží obdiv. Nejenže svou ostrovní manželku neutopil, nepřivázal k voru a nevyslal vstříc osudu ve vlnách Atlantiku, on ji dokonce natolik ovlivnil, že mu udělala večeři, která se vzdáleně podobala lívancům. A nakrájela mu i banán.

Společně potom zasadili palmu se jménem Emil, o kterou se Jana stará. Měla dokonce připomínku vztahující se k zasazení stromu, postavení domu a zplození syna.

Navzdory tragickému začátku, možná Jana dostala své léky a na této pláži se určitě nudit nebudeme.

Veronika si našla kamaráda, jenže kvůli tomu Roman na ostrov nepřijel

Pár, u kterého to vypadalo od prvního okamžiku nadějně, se bohužel mění na soužití netykavky a zklamaného nápadníka. Veronika si libuje, že je Roman bezva chlap a každým dnem ho má radši. Jako kamaráda.

Řekli jí vůbec, o čem je tato reality show? O tom nejspíš docela často přemýšlí Roman. Ten sice není Viking, aby vtrhl do neobsazené země a plenil, ale trocha živočišného tepla mu jednoduše chybí. Jenže ani nevinné mazlení není pro Veroniku přípustné. Ona sice zachytila signály a líbí se jí, ale rozhodla se, že nic nebude. A Roman už nechce hrát roli tokajícího blba, který se týden snaží a nakonec si nemůže ani sáhnout. Jak řekl, kdyby nebyl na ostrově, už by šel jinam.

Zdroje článku: