Herkules: Bývalý hráč amerického fotbalu Dwayne Johnson to vzal k herectví přes wrestling

Herkules: Bývalý hráč amerického fotbalu Dwayne Johnson to vzal k herectví přes wrestling
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film z roku 2014 není žádný mega hit, ale kdo má rád svalovce a oddechový žánr, u kterého nemusí moc přemýšlet, určitě filmem nepohrdne. A některé zajímavosti pobaví. Třeba ta, jak herec pátral po tom, z čeho jsou jeho nalepené vousy. A neměl to dělat!

Na obrazovky se vrací klasický mytologický příběh o Herkulovi. Tentokrát začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo ji potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno.

Dvanáct úkolů pro Herkula (Dwayne Johnson) zahrnovalo zabít nemejského lva, zabít hydru, chytit kyrenejskou laň se zlatými parohy, chytit erymantského kance, vyčistit Augiášovy chlévy, zahnat stymfalské ptáky, přivést krétského divokého býka, přihnat Diomédovy lidožravé koně, přinést pás královny Amazonek, přihnat dobytek obra Géryona, přinést tři zlatá jablka ze zahrad Hesperidek, přivést psa Kerbera – strážce podsvětí. Úkoly mu zabraly 12 let.

Zajímavosti

Hercules
Hercules | Zdroj: FTV Prima / Paamout Pictures

Dwayne Johnson podstoupil vyčerpávající 8 měsíců dlouhý tréninkový plán, aby se pro tuto roli zdokonalil. Jako herec pocházející ze světa profesionálního wrestlingu a muž, který se udržuje ve výborné kondici, tvrdí, že to byla nejtěžší příprava jeho filmové kariéry. Narost nám ale slušně, že?

Během natáčení ale nebyl úplně v pořádku. Před začátkem práce na filmu podstoupil operaci trojité kýly a během náročné přípravy si natrhl dvě šlachy. Na léčbu nebyl čas, protože film by se nezačal natáčet v termínu a hrozilo nebezpečí několikaměsíčního zpoždění. Johnson tak zatnul zuby a bolest se naučil překonávat.

Dwayne měl na natáčení nalepené vousy. Udělal chybu, když se zeptal, odkud chlupy pocházejí. Muž, který je vytvořil, tajemně odpověděl, že jsou z jaka. Po chvíli dodal, že z varlat zvířete.

Během sekvence, v níž se Hercules snaží vymanit z řetězů, nechal Johnson štáb, aby ho spoutal skutečnými ocelovými řetězy, protože chtěl co nejrealističtější záběry a skutečně bojovat. Dal tomu všechno, co mohl, a to až do bodu, kdy při natáčení několikrát omdlel.

Celosvětový zisk filmu byl jen necelých 250 milionů dolarů. Měl rozpočet přibližně 100 milionů dolarů, z nichž 12 připadlo hvězdě Johnsonovi. To byla 1000krát vyšší odměna než částka, kterou vydělal Steve Reeves za roli ve filmu Hercules v roce 1958. Nákladné byly epické scény, ve kterých byly stovky komparzistů a cvičení koně byli dovezeni až z Belgie.

Samotné natáčení probíhalo v Maďarsku a Chorvatsku. Herci oblečení do vojenské kožené zbroje museli v okolí Budapešti, kde se bitevní scény filmu natáčely na pustých polích, vydržet teploty, které často vyšplhaly i nad 40 °C. Muži z komparzu se schovávali pod svými štíty, aby na chvíli zmizeli ze slunce.

Johnson vstával ve 3 hodiny ráno a než šel na natáčení, popsal svůj program takto:

Ráno dělám kardio, pak se vrátím a dám si snídani. Snídaně je steak a vejce a ovesná kaše – pěkná vydatná snídaně. Denně mám sedm jídel. Pak po snídani půjdu cvičit a pak přijdu na natáčení.

Kromě steaku, vajec a ovesných vloček Johnson také každý den snědl velké množství kuřecího masa, ryb, rýže, brambor a zeleniny.

Film je ve vysílání 30. června večer na Prima COOL.

Zdroje článku: