Kvíz: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte seriál Gilmorova děvčata

Kvíz: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte seriál Gilmorova děvčata
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od premiéry seriálu Gilmorova děvčata uplynulo už téměř 25 let. Přesto diváci (a především divačky) tento seriál stále milují. Do jejich srdcí se zapsaly především hlavní hrdinky Lorelai a Rory.

Hlavní hvězdy seriálu

Postavu Lorelai v seriálu ztvárnila herečka Lauren Grahamová a její dceru Rory si zahrála Alexis Bledelová. Obě ženy v seriálu řešily vztahové problémy a světe div se, ani v reálném životě se jim partnerské problémy nevyhnuly. Lauren Grahamová dokonce našla opravdovou lásku až po čtyřicítce.

Představitelka Rory má za sebou manželství i rozvod

V roce 2012 se Alexis Bledelová seznámila s hercem Vincentem Kartheiserem. Stalo se tak během jejího hostování v seriálu Mad Men, kde si zahrála jeho milenku. O roku později se pár zasnoubil a v roce 2014 se Alexis Bledelová a Vincent Kartheiser vzali. Na podzim roku 2015 přišel na svět jejich syn. I jeho narození se podařilo před veřejností utajit a dodnes není například známo, jak se chlapec jmenuje.

V roce 2022 se v médiích objevila zpráva, že se pár rozvádí. Žádost o rozvod podal Vincent Kartheiser. O tom, proč se herci rozvádí, však můžeme jen spekulovat. Alexis Bledelová a Vincent Kartheiser si své soukromí pečlivě střeží.

Lauren Grahamová a její muž snů

Představitelce seriálové Lorelai se dlouho nedařilo najít toho pravého muže a už ani nedoufala, že nějakého najde. Ostatně sama pro magazín People řekla: „Přišlo to nějak samo. V našem věku hledáme místo, na kterém nám bude dobře, a hledáme práci, která nás bude bavit. A pak najednou přijde láska, kterou jsme nečekali.“ A tak se Lauren Gragamová zamilovala do Petera Krause, kterého můžete znát například ze seriálu Odpočívej v pokoji.

Pár spolu chodil více než deset let, avšak v roce 2021 se Lauren Grahamová a Peter Krause v tichosti rozešli. Okolnosti rozchodu oba odmítli komentovat.

Vztah Alexis Bledelové a Lauren Grahamové

Mnoho lidí zajímají nejen partnerské vztahy obou hlavních představitelek seriálu, ale i to, jaký spolu mají obě herečky vztah v reálném životě. Mají se rády, nebo se nesnášejí?

Lauren Grahamová v minulosti uvedla, že se s Alexis Bledelovou během natáčení přátelily. Chodily spolu na oběd či na večeři, plánovaly spolu svatbu Alexis a Vincenta. Poté, co natáčení seriálu skončilo, přátelství ochladlo. Každá z hereček měla svůj život a svou práci. I tak se však Lauren s Alexis občas sešly u dobrého jídla a pití, aby si řekly, co je v jejich životech nového.

Zajímavost: Nejlepší kamarádku Rory si v seriálu zahrála Keiko Agena. Ve skutečnosti si však dívky tak blízké nebyly a mimo natáčení spolu volný čas netrávily. Keiko Agena uvádí, že to byla její chyba, že nevyvinula dostatek úsilí a nesnažila se s Alexis sblížit.

Jak jste dopadli? Znáte seriál Gilmorova děvčata na výbornou, nebo by se hodilo malé opáčko? Pusťte si jednotlivé díly nebo čtyři závěrečné epizody, které byly natočeny několik let po skončení seriálu.