Kvíz: Film Dědečkem proti své vůli odráží odlišnost jednotlivých generací. Připomeňme si společně děj této komedie

Kvíz: Film Dědečkem proti své vůli odráží odlišnost jednotlivých generací. Připomeňme si společně děj této komedie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmy pro pamětníky rozhodně nejsou nudné. Fanoušky komedií mohl nadchnout film Dědečkem proti své vůli, který vyšel v roce 1939 a který režíroval Vladimír Slavinský. Pojďme si ho připomenout.

Film přinášel lidem smích v těžké době

Ve stejném roce, kdy film vyšel, vypukla 2. světová válka. Lidé proto byli podráždění a v jejich nitru panoval strach, co bude dál. Film lidi bavil v této nepříznivé době svým humorem. Bohužel v dnešní době již film není tak populární, protože velké množství scénáře se přeneslo do běžného života, čímž vtipy přestávají být vtipné.

Stejný názor na to má uživatel Martin79 na webu csfd.cz.

Báječná veselohra s kouzelným hereckým obsazením, především Oldřich Nový válí, která bohužel trochu doplácí na hodně průměrný a lehce čitelný scénář, takže během úvodních dvaceti minut přesně víte, jak film dopadne, zkrátka ničím nepřekvapí.

Tak zní část jeho recenze. V druhé polovině však uznává, že se zároveň i skvěle pobavil.

V té době však šlo o něco velmi vtipného. Snímek Dědečkem proti své vůli odráží hlavně rozdíl mezi jednotlivými generacemi, kdy se otec snaží udržet na špici a být tím nejlepším, na druhé straně stojí jeho syn, který se snaží stát se na otci zcela nezávislým a také mu dokázat, že je schopen pracovat stejně dobře jako otec. Jako všechny filmy z podobných let, i tento klade důraz na důležitost pracovní morálky.

Pojďme si nyní připomenout přibližný děj tohoto kdysi skvělého, ale i nyní stále dobrého filmu. Tato komedie nás dokáže rozesmát, pokud se vcítíme do způsobu myšlení lidí v roce 1939. Důležité je na tento film nehledět z pohledu moderního života. Teprve až poté se stane tou očekávanou dobrou komedií, kterou jsme si chtěli pustit.

Úspěšný otec se sobecky rozhodl nedopřát svému synovi totéž

Postarší muž, který již má dospělého syna, se stále cítí mladý. Nedokáže si připustit, že se na něm již podepisuje věk, a nehodlá svou úspěšnou firmu, předat další generaci. Na svou práci je velmi hrdý. Vždyť se na svou vysoce postavenou pozici vypracoval od píky, a to díky své podnikavosti, ale také pracovitosti. S jeho pracovní morálkou se nemohl srovnávat žádný jiný pracovník.

Má přímo fobii z myšlenky, že by měl zestárnout, natož aby se ještě stal dědečkem. A tak dělá, co může, aby synovi zhatil hlavně jeho vážné známosti.

A proč nechce synovi předat své továrny? Z jednoduchého důvodu. On sám tvrdě pracoval, aby dnes byl tam, kde je, a nemyslí si, že si jeho syn zaslouží převzít takovou zodpovědnost a pokračovat v jeho práci. Proč by si to také měl myslet, když ještě není tak starý?

Jeho syn si změní jméno a nechá se zaměstnat u konkurence. Všichni vědí, o koho jde, a tak se k němu chovají mile. On však povýší hlavně díky své pracovitosti a silnému odhodlání otci dokázat, že není budižkničemu. V této továrně, kde se nechal zaměstnat, potká švadlenu Toničku, která ho nadchne svými ambicemi nikoli trávit doma veškerý čas, ale pokračovat v kariéře. Má přesnou představu, co by chtěla dělat.

Co mezitím dělá otec? Přehodnocuje své názory, začíná synovi více věřit. Jak se to vyvine dál? To už víte, pokud jste film viděli a dodívali ho až do úplného konce.

Kolik si toho z filmu pamatujete?

Jak už to tak bývá, i pod tímto článkem se můžete ujistit, že o tomto filmu víte skutečně všechno. Čeká vás totiž kvíz, nyní zaměřen na děj komedie Dědečkem proti své vůli. Pokud jste film sledovali od začátku do konce a pamatujete si nejrůznější detaily, vítězství máte předem jasné.

Nyní už na nic nečekejte a přesvědčte se, kolik toho o tomto filmu skutečně víte.

Dnes zřejmě již nejsme schopni plně ocenit kouzlo tohoto filmu. Svá nejlepší léta má již za sebou, nicméně pro některé z nás je tento film přinejmenším lepší průměr. Záleží jen na vás, zda se budete řadit mezi fanoušky snímku, nebo ho nadobro zavrhnete. To nic nemění na tom, že kdysi lidem pomáhal přežít nepříliš dobré časy.

Zdroje článku: