Fešák Jan Nedbal jako sebevědomý detektiv Adam v seriálu Hrdina

Fešák Jan Nedbal jako sebevědomý detektiv Adam v seriálu Hrdina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jan Nedbal působí dojmem, že se pořád mračí. A pro jeho postavu mladého detektiva Adama Hrdinu se mu tento výraz hodí. Tento ambiciózní muž je jako neřízená střela a jen málokdy si nechá poradit.

Kromě třiatřicetiletého Nedbala se v novém seriálu objeví Kristýna Boková jako začínající státní zástupkyně Lucie. Trojici nejvýraznějších postav uzavírá Ondřej Malý v roli zkušeného vyšetřovatele majora Říhy. První osmidílná série nového seriálu od tvůrců oblíbeného Poldy s názvem Hrdina se na obrazovkách televize Prima objeví ještě letos. Zřejmě nezůstane jen u jedné série, pokud si diváci nový projekt oblíbí, stejně jako když si vyžádali pokračování Poldy s Davidem Matásek, který si nachází své diváky i v opakovaných reprízách.

Jan Nedbal, Kristýna Boková
Jan Nedbal, Kristýna Boková | Zdroj: Zuzana Panská / FTV Prima

Adam Hrdina není zrovna oblíbený, protože starší a zkušenější kolegové ho mají za arogantního a domýšlivého floutka, který nerespektuje jejich zkušenosti a řídí se pouze vlastním instinktem. Na druhou stranu, je to postava vytvořená s určitou dávkou lidskosti, aby si získala sympatie diváků. To u postav, které jsou tak trochu rebely, není zase tak neobvyklé.

 Adam je mladý detektiv velmi svérázného typu, až takového belmondovského, pokud se někdo neurazí. Seriál je protknutý velmi zajímavými zápletkami a poněkud sarkastickým humorem. Diváci se mají na co těšit,

láká k obrazovkám Jan Nedbal, který se při čtení scénáře velmi bavil.

Neděje se pokaždé, že scénář zhltnu najednou, a tady tomu tak bylo. Mojí drahou kolegyní, se kterou jsem nejčastěji na place a nemůžu být šťastnější, že to je právě ona, je Kristýna Boková. Je skvělá, nejlepší a zbožňuji ji. Doufám, že to bude vidět i na obrazovce, že se to tam všechno prolne.

Hrdina není právě týpek, se kterým by si kolegové zašli po práci na pivo. I státní zástupkyně Lucie Bartošová ho zpočátku nemůže vystát, přesto pro něj ale postupně najde porozumění.

Hraju státní zástupkyni a budu celkem empatická a milá, což je docela neobvyklé. To bude vyvolávat v Adamovi nějaké emoce,

usmívá se Kristýna Boková, která je za svého kolegu Jana Nedbala ráda.

Hrdina není klasická kriminálka, je plná nadsázky a humoru. Role, kdy něco vyšetřuji, je má první,

svěřuje se herečka, jejíž Lucie si s detektivem hodně užije. Hrdinovi nedělá problém dostat se do kárného řízení a má poměrně neformální pracovní vystupování. Pokud bude muset, dopustí se i vloupání. Snaží se pomáhat lidem v nouzi a vystavuje se pro ně nebezpečí. Kvůli jeho neformálním postupům dochází k opakovaným konfliktům s nadřízeným, vrchním majorem Vladislavem Říhou (Ondřej Malý). Celým seriálem prochází i nevyřešená minulost Adama Hrdiny, a tu bude chtít detektiv rozlousknout za každou cenu.

Jan Nedbal na sebe upozornil v minisérii Král Šumavy: Fantom temného kraje, v seriálu Chlap a v novém a velice příjemném vztahovém seriálu Mozaika. Nedávno proběhla poměrně masivní reklamní kampaň na film Bratři a menší roli má i ve filmu Jiřího Mádla Vlny, který se stal překvapením letošního karlovarského festivalu.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • Autorský text