Kdo je Emily Blunt, která se stane hrdinkou léta díky seriálovému westernu Angličanka

Kdo je Emily Blunt, která se stane hrdinkou léta díky seriálovému westernu Angličanka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Emily Blunt je talentovaná a všestranná britská herečka, která vzala Hollywood útokem. Se svými strhujícími výkony a okouzlující osobností je jednou z nejžádanějších hereček současnosti. Bez hvězdných manýrů, upřímná a pracovitá.

Blunt, známá svou schopností plynule přecházet mezi různými žánry, od romantických komedií až po thrillery, znovu ukazuje, že i ve své první seriálové roli v Angličance má co nabídnout.

Průlomová role Emily Blunt přišla v roce 2006, kdy ztvárnila postavu Emily Charlton ve filmu Ďábel nosí Pradu, čímž si vysloužila široké uznání a chválu. Média však zaujala i něčím jiným.

Když v jednom rozhovoru přišla řeč na to, že většina krásných a uznávaných hereček měla nějaké problémy v dětství a nebyly zrovna královnami ročníku, i Emily přidala svůj příběh. Koktala!

Jak herečka uvedla, vyrůstala v dobře situované rodině, která fungovala, ale ve škole to neměla snadné. Stranila se ostatních kvůli vadě řeči. Mluvit pro ni bylo tak vysilující, že raději mlčela. Tvrdí, že byla chytré dítě a měla toho tolik, co by ráda řekla, ale prostě nemohla. Už ani nedoufala, že by si jen tak s někým sedla a byla schopna mluvit.

Jedna její učitelka jí doporučila, aby zkusila herectví. Poté, co nefungovaly terapie řečových a relaxačních trenérů, to brala jako vtip. Ale byla rozhodnutá to zkusit a jeden z jejích učitelů jí poradil, aby se roli ve školní hře naučila s cizím přízvukem.

A ono to zafungovalo. Přestala myslet na to, jak koktá, a soustředila se na poctivě naučený přízvuk. Najednou zažila osvobozující pocit, když na jevišti dokázala mluvit bez koktání.

Česká televize zařadila do letního vysílání seriál Angličanka, kde je Emily Blunt nejen herečkou, ale Angličanku i produkovala. Seriál, na kterém spolupracovala BBC, sklízí samou chválu. Dobrých westernů, které by byly natočeny v současnosti, moc není a seriály v tomto žánru už se téměř netočí.

Strhující příběh anglické lady, která v roce 1890 zavítá ze svého komfortního prostředí na Divoký západ, aby pomstila smrt syna, je určitě milým překvapením. Nečekáte nic a dostanete propracovaný příběh, který je zakončený dechberoucím finále.

Děj se rozjíždí pozvolna, aby si divák na postavy zvykl a vžil se i do prostředí, ve kterém se pohybují. Stejně důležité jako děj je i prostředí, kde se hlavní hrdinka pohybuje. Nejde o spálenou a vyprahlou zemi, ale o krásné přírodní scenérie, které jsou v protikladu s drsným životem lidí, kteří se v této krajině pohybují.

Lady z Anglie je navenek křehká a zranitelná, ale brzy diváky i všechny kolem sebe přesvědčí, že se ani v tak nelítostném prostředí neztratí. Angličanka projde svou životní zkouškou, hrdě si ponese své tajemství a dojde k cíli.

Pro Emily Blunt šlo o nejzajímavější roli, kterou doposud hrála. Je vděčná Hugu Blickovi, že jí tak skvělou Cornelii Locke napsal na míru, a do své postavy se hned zamilovala. Byla překvapená, jak dokázala vyřešit složité a nebezpečné situace.

Před natáčením prošla náročným tréninkem v jízdě na koni a používání zbraní, a to včetně luku.

Celým seriálem se táhne trocha milostného pokušení a finále nikoho nezklame.

Zdroje článku: