Duch II: Predrag Bjelac v hereckém obsazení vyčnívá a stejně si ho chválí i ve slovenské verzi

Duch II: Predrag Bjelac v hereckém obsazení vyčnívá a stejně si ho chválí i ve slovenské verzi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výrazný dvaašedesátiletý Srb je v seriálu nepřehlédnutelný. V druhé sezóně, která má teď premiérové vysílání, je ještě lepší, než byl v té první. Už tam však dokázal zachránit dojem ze seriálu, protože afektovaná a přechytralá policistka Radka v podání Marty Dancingerové zrovna moc divákům k srdci nepřirostla.

Kdyby neměl nešikovný Emil za zády ducha, seriál by byl postavený jen na tom, jak se Emil nechá od ambiciózní kolegyně šikanovat, což by asi divácky moc nefungovalo. V druhé řadě vyfasoval Emil novou kolegyni a sám už přece jen něco pochytil z práce v terénu, ale bez svého neviditelného přítele by sám nejspíš nevyšetřil ani krádež housek v obchodě. Co trochu drhne, to je slepota všech policistů na oddělení, kteří si nevšímají, že Emil neustále zírá do prázdna a něco nahlas řeší. Podivné je i to, že většinou někam sám odchází, „protože ho něco napadlo“, a nikomu nic neřekne o tom, kam jde. Ve všech ostatních kriminálkách chodí většinou kriminalisté ve dvojici, a především si neběhají zrovna tam, kam je duch pošle. To by asi Emil dlouhou životnost neměl, obzvláště při jeho chabých znalostech obrany.

S druhou sérií má sice Emil novou partnerku, ale Leona Skleničková jako Hanka Havránková není zrovna moc sympatická a i její postava Emila stále podceňuje, přestože by vlastně žádný případ bez jeho nápadů (které má od ducha) nebyl vyřešený.

Herečka Leona Skleničková se chlubí tím, že má za sebou nějaké herecké kurzy v USA, ale když naskočila na lavičce na Emila a měla předstírat vášnivé líbání, vypadala směšně a nepřirozeně. Navíc, má 25 let a vypadá velmi mladě. Její postava Hanka Havránková je kapitánka. To by asi s bakalářským studiem a sedmiletou praxí jen stěží zvládla. To, že jde o komediální seriál, neznamená, že divák musí dostávat naservírované bludy.

Duch Darka v podání Bjelace je tahounem celého seriálu. Jeho hlášky i rady, kterými ňoumu Emila zahrnuje, jsou k popukání a vlastně by Emil ani žádnou parťačku, která na něj navíc donáší, nepotřeboval. Chtělo by to jen propracovanější scénář, protože Darko by mohl vyslechnout a předávat mnohem více informací. Občas by to také chtělo divákům připomenout, proč se ještě duch Emila drží a stále nenašel klid a co Emil dělá proto, aby mu jeho pomoc nějakým způsobem vrátil. O kvalitách srbského herce vypovídá i skutečnost, že si ho vybrali tvůrci i pro slovenskou verzi seriálu. Je tak jediným z herců, který je v české i slovenské verzi seriálu.

Ve srovnání se seriálem Dvojka na zabití se však Duch i se svými mouchami alespoň občas komediálně laděnému kriminálnímu seriálu podobá. Dvojka na zabití už snad ani druhou sezónu mít neměla. Chemie mezi oběma hlavními hrdiny nikde, vtipy absolutně trapné, dialogy škrobené a k neuvěření. A ironický detektiv Martin Rykl je prostě Franta mimozemšťan

Zdroje článku: