Drbárna ze ZOO: Šaman nechce Adama přivést z druhého břehu zpět

Drbárna ze ZOO: Šaman nechce Adama přivést z druhého břehu zpět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Sid je velká porada. Všechny ženy z rodiny daly hlavy dohromady a přišlo jim logické zvážit i možnost, že by šamana dopravily za Adamem, když on nemůže za ním. K tomu opět potřebovaly pomoc od Jakuba, který ochotně přišel.

Ten trochu krotil nové naděje Sid, Alice i babičky. Nápad je to sice dobrý, ale sám vyjádřil velké pochybnosti o tom, že by jejich plán šel zrealizovat. Pravděpodobně ztroskotá už na samotném faktu, že šaman určitě nevlastní žádný doklad, už vůbec ne cestovní pas. Sidonie se stále ohání penězi, ale není vše závislé jen na nich, jak jim později Jakub vysvětlí.

Malá vzpomínka na divoké začátky

Zdroj: FTV Prima

Jakub zjistil nové skutečnosti a bohužel Sid nepotěšil. Šaman zemřel. A ačkoliv to asi nebyl jediný šaman v Amazonii, jen těžko by úplně cizího muže dokázal přemluvit, aby s ním cestoval do cizí země. Navíc by ani nemusel mít ty správné schopnosti.

Rodinné setkání

Když ráno Dominika u snídaně plánovala, že by ráda pozvala otce a probrala s ním věci kolem firmy, ozval se zvonek. Ovčík se tak pozval sám a byl velice praktický. Charlie se však na muže se špatnou pověstí netvářil moc přívětivě. Dominika slíbila otci, že mu bude k ruce a vysvětlí mu situaci v jeho firmě.

Charlie navrhl, že by sehnal ještě jednoho odborníka, aby se na Ovčíkův zdravotní stav podíval. On to ze začátku odmítl, ale nakonec souhlasil. Dominika i Charlie si tak potvrdili, že je opravdu nemocný, a zrzku to docela zasáhlo. Ještě více byla překvapená, když ji otec pochválil, jak dobře si vedla v práci a právě proto se rozhodl, že jí odkáže 90 % firmy, aby o jeho celoživotní úsilí bylo dobře postaráno. Zbytek potom rozdělí mezi manželku a Kamila, aby nezůstali bez prostředků.

Prstýnek

Filip se snažil zlatý prsten vrátit, protože najednou i on viděl, že Viky se vdávat nechce. Jenže moc úspěšný s prodejem nebyl, a tak nakonec celý nešťastný dal prsten Josefovi Jírů, který se chystal slavit s manželkou čtyřicáté výročí.

Situace se však měnila každým okamžikem. Tereza si prohlížela u Viky katalog svatebních šatů a všimla si, že jsou v katalogu značky. Docela ji překvapilo, že si tam označila šaty Viky. Ne snad, že by je chtěla pro někoho ušít. Chtěla by je pro sebe. To Terezu překvapilo, protože Marek neustále propaguje, že Viky se vdávat nechce. Jenže to zase tak úplně pravda není. Ona chce, jen je z toho trošku nesvá.

A tak si Filip odpoledne vyslechne v baru zase novou teorii, že by se Viky přece jen možná vdala. Následuje běh za Pepou pro prsten, koupě kytky a trochu rozpačitá žádost o ruku.

Šamanův syn

Jakub Vágner hraje sám sebe
Jakub Vágner hraje sám sebe | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jakub Vágner nelenil a dál hledal způsob, jak Adama vrátit k životu. Nakonec si vzpomněl, že měl šaman syna a učil ho rozvíjet léčitelské schopnosti. A ještě lepší bylo, že šamanův syn žije v civilizovaném Madridu, kde učí na vysoké škole o kultuře svého národa.

Nebylo tak složité mladého léčitele dopravit k Adamovi, ale zázrak se nekonal. Podle šamana je Adam už na druhém břehu a bylo by proti vůli bohů ho vracet zpět. Jenže Sid až tak moc vůle bohů nezajímá, dokonce jí nevadí, že navrácení její lásky by bylo špatné. Ona prostě jen chce mít otce svého budoucího dítěte vedle sebe.

Unavený šaman odchází. Asi moc nechápe mentalitu lidí, kterým má pomáhat.

Zdroje článku: