Drbárna ze ZOO: Po třech letech natáčení se herci loučili

Drbárna ze ZOO: Po třech letech natáčení se herci loučili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V době, kdy se natáčely poslední záběry, nebylo jasné, zda bude nějaké pokračování. 224 epizod uzavřelo osudy některých postav definitivně, jiné se vrátí, jak jsme se před pár dny dozvěděli. U příležitosti odvysílání poslední epizody někteří zavzpomínali na své poslední záběry v seriálu.

Jana Švandová jako Sidonie Novotná

První den jsem točila se Sabinou Laurinovou, svou seriálovou snachou, a i poslední den jsem strávila s ní. Byla to dlouhá cesta, myslím, že se mému podniku dařilo docela dobře, protože jsem chtěla koupit vnučce byt. Sidonie měla velké srdce a bylo to s ní fajn. Byla to hezká cesta, ne trnitá a nebylo toho tolik, jako jsem na začátku myslela. Byla jsem tu moc ráda. Kdo mě potkal, říkal, že Sidonie je dost přísná, ale spravedlivá. Lidé si i zvykali na paruku, kterou jsem si do seriálu vymyslela, protože jsem chtěla být jiná a viděla jsem, že tak ta postava měla vypadat.

Michaela Tomešová jako Adélka Pokorná

Poslední natáčecí den jsme měla se svým seriálovým strejdou Pavlem Nečasem a Halinou Pawlowskou v kanceláři. Nečekala jsem, že by se se mnou někdo loučil, protože v ZOO byla spousta herců. Dostaly jsme malý olivovník v květináči. Dojala jsem se, jsem plačka a každé sentimentální gesto mě dojme. Ten olivovník si zasadím doma na zahradě a třeba si z toho udělám olej nebo si hodím olivy do Martini. Adélka byla docela divoška, sváděla ve spodním prádle Alberta, dováděla s ním v kanceláři, a nakonec se z ní stala pravá ruka a zachránkyně ředitelky.

Lucie Černá jako Isabela Janečková

Můj poslední den nebyl tak náročný. Točila jsem ho kousek za Prahou, takže jsem nebyla v ateliéru, což bylo příjemné. Točila jsem s Bárou a režíroval to Libor Kodad. Byl to příjemný den a na rozloučenou jsem dostala kytičku.

rodinka na svatbě
rodinka na svatbě | Zdroj: FTV Prima

Barbora Černá jako Tereza Janečková

Konec v ZOO probíhal v prostředí baru a myslím, že jsem ten den měla jen dva obrazy. Bylo to lehké natáčení – a díky tomu jsem si mohla vychutnat ty prostory, kde jsem strávila hodně času. Vedle mě stál Štěpán Benoni a byla jsem ráda, že se točilo právě v baru, protože jsem tam strávila nejvíc času s tou naší čtyřkou – já, Lucka, Štěpán a Goran. Bylo to trochu nostalgické a krásné.

Michaela Petřeková jako Markéta Tomečková

Bylo fajn, že jsem svůj poslední natáčecí den trávila v bytě soudce, kruh se uzavřel. Mára Němec mě rozesmával, vedle stáli Ludmila Molínová a Filip Kaňkovský. Od začátku byly ty naše postavy na nože, a na konci z nich byli největší parťáci. Na památku a rozloučenou jsem dostala olivovník. Bude se hodit do mé džungle v bytě.

Nelly Řehořová jako Ester Šimková

Byla jsem s Robertem Urbanem a usmiřovali jsme se v baru. Už to byl den, kdy všichni věděli, že seriál končí, takže tam byla taková smutnější nálada. Jakmile jsem dotočila, dostala jsem od produkce ZOO květinu. Bylo to krásné rozloučení. Do seriálu jsem nastoupila se značným zpožděním a celý tým byl zaběhnutý, připadala jsem si tam jako nováček. Naskočila jsem do rozjetého vlaku, všichni se znali a já do té doby netočila takový typ seriálu. Bylo to na mě všechno rychlé a musela jsem se velmi rychle zařadit. Byl to docela šok, ale nakonec jsem tam hezky zapadla.

Eva Burešová jako Viky Janečková

Svůj první natáčecí den jsem měla v Safari parku ve Dvoře Králové a ten poslední se odehrál také tam. Natáčela se svatba a byl to pro mě smutný i veselý den zároveň. ZOO mi toho dala spoustu. Opravdu to jsou věci, které člověk jen tak někde neposbírá, a když už, tak za hodně dlouhou dobu. Dalo mi to nové přátele a kolegy, se kterými bych se třeba nepotkala. V tom mě ta televize a seriály baví, každý měsíc máte šanci potkat někoho nového.

Viky s Markem
Viky s Markem | Zdroj: FTV Prima

Sabina Laurinová jako Alice Novotná

Končila jsem natáčení s Janou a Míšou, stejně jako jsme spolu začínaly. Seděly jsme v ateliérech a řešily rodinu. Musím říct, že Alice se za tu dobu, co jsem s ní byla, změnila. Z milující matky, která se starala jen o rodinu, se stala podnikatelka, napsala dvě knihy a prožila si i těžké chvíle. Poplakala si, zasmála se a řešila těžké životní situace. Poslední den byl rozporuplný, veselý i smutný zároveň. Domů jsem odcházela s kyticí a dárky.

Šimon Bilina jako Adam Hruška

Neumím vyjádřit vděčnost za tu šanci, kterou jsem dostal. Za lidi, které jsem potkal, všichni, kdo tady v ateliérech byli, jsou úžasní a moc děkuju. To, že nepůjdu ráno na natáčení, se mi bude zdát divné, co bych lhal. ZOO pro mě byla neskutečná paleta zážitků, včetně setkání s lidmi i zvířaty. Odnáším si nezapomenutelné zážitky.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text